Hollannin Ironman kilpailtiin sunnuntaina – Miten kävi Ironmikaelin?

Mikael Jämsänen.

Mikael Jämsänen.

Kakkossijat ja nelossijat suomalaisille naisten ikäluokkasarjoissa.

Kestävyysurheilu.fi kertoi heinäkuussa Mikael Jämsäsestä, joka oli löytänyt voimaa elämäänsä triathlonista. Vuoden harjoittelun ja puolen vuoden tosipanostuksen jälkeen ex-liigakiekkoilija yritti tehdä mahdottomasta madollista saavuttamalla paikan Ironmanin MM-kisoihin Hawaijilla. Tähän olisi tarvittu hyvä tulos jossain toisessa Ironman-kilpailussa.

Jämsänen osallistui sunnuntana Iroman Maastrichtiin, jossa hän pyrki saavuttamaan MM-paikan. Jämsänen läpäisi elämänsä toisen Ironman kilpailun ajassa 10:35:06. Tällä ajalla hän paransi Meksikossa tekemäänsä ensimmäistä noteeraustaan lähes kaksi tuntia.

Suomalaisen suoritus ei kuitenkaan rittänyt Hawaijille. Tämä olisi vaatinut sijoittumista Jämsäsen ikäluokassa 35-39 viiden parhaan joukkoon. Se olisi vaatinut vielä noin 40 minuutin aikaparannusta.

Jämsäsen uinti ja pyöräily (1:04:34 ja 5:26:39) sujuivat vielä sen verran hyvin, että mahdollisuudet Hawaijin paikkaan olivat olemassa. Maratoniin (3:53:38) kului kuitenkin kauemmin kuin ikäluokan kärkimiehillä ja näin haave MM-kisosta jäi elämään seuraaviin vuosiin.

Ironman Maastrichtin voitti Hollannin Bas Diederen ajalla 08:27:18. Naisten kisan nopein oli niin ikään hollantilainen Yvonne Van Vlerken 9:39:24.

Jämsäsen ohella kilpailussa oli mukana myös muita suomalaisia. Naisten 35-39-sarjassa neljänneksi sijoittui Hanna Heikkilä (11:10:46) ja 45-49-sarjassa toiseksi tuli Sanna Duvebrant (11:44:24).

Kaikkiaan kisassa oli mukana yli 800 triathlonistia.

Tulokset

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri