Pantsari ja Saarinen nopeimmat Hollolan maastotriathlonissa

MaijaSaarinen190811Ensimmäistä kertaa Hollolassa järjestetty maastotriathlon keräsi Vähä-Tiilijärven rantaan ja kuntopoluille 60 triathlonin ystävää.

MaijaSaarinen190811Naisten sarjan nopein oli hollolalainen Maija SaarinenEnsimmäistä kertaa Hollolassa järjestetty maastotriathlon keräsi Vähä-Tiilijärven rantaan ja kuntopoluille 60 triathlonin ystävää. Miesten sarjan nopein oli X-tri Lahden Mikko Pantsari, joka kisasi kärjessä reitin alusta loppuun. Uintiosuudelta Pantsari rantautui rintarinnan Joroisten Sporttiklubia edustavan lahtelaisen Mika Sompin kanssa. Somppi joutui taipumaan pyöräilyosuudella minuutin Pantsarille ja huimasta juoksuosuuden kiristään huolimatta jäi 25 sekuntia kärkipaikasta.

Pyöräilijänä paremmin tunnettu Pantsari kehui kilpailureittiä mukavaksi. - Uinnissa ja pyöräilyssä pärjään, mutta kyllähän näillä reisillä joutuu juoksuosuudella nopeimmille antautumaan, tuumi iloinen voittaja maalissa.

Kolmanneksi miesten sarjassa sijoittui Liikuntamestaa edustanut entinen kilpahiihtäjä Petri Ylönen, joka voitti viime vuonna Hauhon jokamiestriathlonin.

Naisten sarjassa nopein oli hollolalainen Maija Saarinen, joka suoriutui uinti- ja pyöräilyosuuksista pääjoukossa ja rynnisti juoksuosuuden huimaan 12.17 aikaan jääden nopeimmalle miehellekin vajaan kaksi minuuttia. Saarinen ehdittiin kuuluttaa voittajana maaliin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen hänen juostua väärää kaistaa, mutta pienen kunniakierroksenkin jälkeen Saarinen sai pidettyä kärkipaikan loppuun saakka.

- Kivaa oli. Uinti oli sellaista pinnallapysyttelemistä, enkä ole mikään pyöräilijäkään, mutta juoksu kulki mukavasti. Toivottavasti tällaisia järjestetään vielä lisää, mukava näihin on aina osallistua, Saarinen hymyili maalissa.

Toiseksi sijoittui Nastolan Nasevan nuori, vasta 14-vuotias Sofia Mast, joka oli uintiosuudella ylivoimaisesti nopein nainen ja suoriutui pyöräilystä ja juoksusta todella vauhdikkaasti. Naisten sarjan kolmas oli FoPS Ringetteä edustanut Anniina Ala-Kitula, joka taipui Saariselle jo lähes viisi minuuttia.

Hollolatriathlon2011 Vesi vaahtosi Vähä-Tiilijärven rannassa, kun kuusikymmentä triatlonistia starttasi uintiosuudelle Järjestelyistä vastasi lammilainen liikunta-alan yritys Oikea Reitti, jonka väki oli tapahtumaan tyytyväinen. - Mukavaa on, että triathlonharrastajien lisäksi reitille sopivat rintarinnan myös jopolla tai mummolta lainatulla pyörällä kisanneet triathlonistit, kilpailunjohtaja Mikko Reitti totesi.

- Markkinoimme nyt ensimmäisellä kerralla tapahtumaa hyvin kevyesti ja saimme heti näin mukavan porukan kasaan. Kyllä tämän perusteella jo viritellään suunnitelmia ensi vuodeksi, kaavaili Reitti.

Teksti ja kuvat: Terhi Sillanpää-Reitti

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri