Lehtonen ja Goesch triathlonin perusmatkan suomenmestarit

Henrik Goesch. Kuva: Jarno Maimonen

Henrik Goesch. Kuva: Jarno Maimonen

Sekä naisten että miesten kilpailu ratkesi juoksuosuudella.

Lauantaina Kuopiossa käytiin Kuopio-triathlon, joka oli samalla perusmatkan SM-kilpailu. Matkana oli 1500 metrin uinti, 40 kilometrin pyöräily ja 10 kilometrin juoksu. Miesten ja naisten sarjassa ei nähty voittajien osalta yllätyksiä, kun Henrik Goesch ja Kaisa Lehtonen voittivat sarjansa ja samalla suomenmestaruudet.

Naisten sarjassa Lehtonen oli uintiosuuden jälkeen kolmantena reilu puoli minuuttia Venäjän Alexandra Razarenovan takana. Pyöräilyosuudella Lehtonen saavutti Razarenovan ja kaksikko aloitti juoksuosuuden yli neljä minuuttia muita ennen.

Kymmenen kilometrin juoksuosuudella Lehtonen kellotti ajakseen 36.43 ja tällä matkalla venäläinen tippui kyydistä. Lehtonen voitti Kuopio-triathlonin minuutin ja 25 sekunnin erolla Razarenovaan. Samalla hän nappasi SM-kultaa ylivoimaisesti. Lehtosen uinti- ja pyöräilyajat olivat 21.25 (uinti) 1.08.34 (pyöräily)

Kisan kolmas ja SM-hopeamitalisti oli Helsinki Triathlonin Maria Söderström yhdeksän ja puoli minuuttia Lehtosen takana. Reilun minuutin Söderströmille hävinnyt Tampereen Juoksijoiden Anni Antikainen otti SM-pronssia.

Miehissä neljä yhtä aikaa juoksuosuudelle

Miesten puolella kilpailu ratkesi niin ikään juoksuosuudella. Kultaa vuollut Henrik Goesch nousi uintiosuudelta kolmantena kymmenen sekuntia kärjestä.
Neljänkymmenen kilometrin pyöräilyosuuden jälkeen vaihtoalueelle saapui neljä urheilijaa. Goeschin lisäksi mukana oli Arttu Hiisi sekä venäläiset Georgii Kaurow ja Anton Koslow.

Kympin juoksuosuudella Goesch oli selkeä ykkönen tullen maaliin minuutin ja 11 sekunnin voittomarginaalilla. Suomenmestarin osuusajat olivat 18.58 (uinti) 1.01.31 (pyöräily) ja 34.14 (juoksu).

Kisan kakkonen oli Venäjän Koslow ennen maanmiestään Kaurovia. Arttu Hiisi oli toiseksi parhaana suomalaisena neljäs vajaa neljä minuuttia Goeschin takana. Tämä tiesi myös SM-hopeaa. Pronssia SM-kilpailusta nappasi kisan viides Kim Harju.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri