Sonja Kalliolla onnistunut triathlondebyytti Kataloniassa

Sonja Kallio.

Sonja Kallio.

Suomea maastopyöräilyssä maailmalla edustanut Medilaser Specializedin Sonja Kallio osallistui sunnuntaina Espanjan Kataloniassa järjestettyyn maastotriathloniin. Kilpailu oli Kallion uran ensimmäinen lajissa.

Innostus maastotriathlonin kokeilemisen syntyi lopullisesti kesällä, kun pidemmän kilpailurupeaman jälkeen edessä oli tiiviimpi harjoittelujakso. Tämän jakson aikana Kallio lisäsi juoksuharjoittelua ohjelmaansa. Uinti tekniikka oli hioutunut paremmaksi viime kesän ja joulun välisenä aikana, jolloin Kallio harjoitteli kahdesti viikossa uimalla. Heinäkuussa triathlonsatsauksesta tuli kuukauden ajaksi totisempaa.

Pyreneillä La Molinassa käydyssä sprinttikilpailussa uitiin 750 metriä, maastopyöräiltiin 20 kilometriä ja maastojuostiin 5 kilometriä. Kilpailupaikalla oli korkeutta 1800 metriä ja mukana oli myös lajin Espanjan kärkinaisia.

Sonja Kallio maastotriathlonissa. Kuva: Jukka VastarantaSonja Kallio maastotriathlonissa. Kuva: Jukka Vastaranta

Kilpailupäivä alkoi usvaisena, sillä yön aikana oli satanut rajusti ja lämpötila oli laskenut kymmeneen asteeseen. Kisarata pysyi kuitenkin märkänä koko päivän ajan.

Uintiosuuden jälkeen Kallio oli vasta kisan oli viidestoista viitisen minuuttia kärjestä.

- Olin vaikeuksissa ensimmäiselle kääntöpaikalle johtuen ohuesta ilmasta ja ekasta startista vedessä.

Maastopyöräilijänä Kalliolla ei kuitenkaan ollut vaikeuksia nostaa sijoja, ja lopulta juoksumatkan alkaessa hän oli noussut toiseksi. Sijoitus pysyi samana juoksun aikana, kun ylivoimainen voittaja Merce Tusell oli jo karannut uintiosuudella ja tehnyt lisää eroa muilla osuuksilla.

Kallion mukaan triathlonin viehätys perustuu siihen, että kolme eri lajia vaikuttavat kroppaan omilla tavoillaan: Vaikka maastopyöräilyn jälkeen olisikin väsynyt, juoksu pyöräilyn jälkeen saattaa silti tuntua erittäin hyvältä.

- Mielenkiintoinen debyyttikisa, joka saa varmasti jatkoa lähitulevaisuudessa, kertoi Kallio, jonka suunnitelmissa on osallistua vastaavanlaiseen kilpailuun syyskuussa.

Kaikkiaan La Molinassa kilpaili 175 maastortiathlonistia.

Tulokset

Kestavyysurheiluplus

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Tilaa Kestävyysurheilu+ ja kaikki sisällöt ovat käytössäsi!

Tilaa Kestävyysurheilu+

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu alla.

Hyväksyn käyttöehdot. Hevoskuuri.fi Oy jatkaa tilaustani automaattisesti, kunnes perun sen itse Omat tiedot-sivulta. Käyttöehdot kokonaisuudessaan.

Huom. Palvelun käyttäjänimenä käytetään annettua sähköpostiosoitetta.

Kestavyysurheiluplus

 

Tilaa Kestävyysurheilu+ ja saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin!
Enemmän artikkeleita harjoittelusta, tapahtumista, varusteista, urheilijoista, ravinnosta ja palautumisesta.

 

Näin tilaat:
Valitse sopiva tilausjakso: viikko, kuukausi, kolme kuukautta tai vuosi. Maksu tapahtuu Visalla, Mastercardilla tai American Expressillä. Maksun välittäjänä toimii 100 prosenttisen luotettava Stripe. Tilauksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite on samalla käyttäjätunnuksesi. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron (Käyttöehdot kokonaisuudessaan)

Premiumsport.fi

ulvang banneri