Tahkon Finntriathlon kilpaillaan viikonloppuna

Tuukka Miettinen (edessä) ja Teemu Lemmettylä  taistelevat Kerää koko sarja -kokonaiskilpailun voitosta. Kuva kauden avauskilpailusta. Kuva: Bullseye Photography

Tuukka Miettinen (edessä) ja Teemu Lemmettylä taistelevat Kerää koko sarja -kokonaiskilpailun voitosta. Kuva kauden avauskilpailusta. Kuva: Bullseye Photography

Sportyfeel Finntriathlon -kausi päättyy Tahkolle tulevana viikonloppuna. Mukana eri matkoilla on lähes 1000 kilpailijaa.

Lauantaina klo 8 starttaa 270 kilpailijaa triathlonin täysmatkalle, eli 3,8 km uintiin, 180 km pyöräilyyn ja 42,2 km juoksuun. Puolimatkalla kilpailee 400 triathlonistia ja lisäksi kilpaillaan neljännesmatkalla ja lasten kisassa.

- Tahkon täyden matkan kilpailussa on kaikkien aikojen suurin kilpailijamäärä täysmatkalla Suomessa koskaan. Kaiken kaikkiaan kilpailijamäärä Tahkolla on yli tuplaantunut viime vuodesta ja päästään lähelle 1000 kilpailijaa, kertoo tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen.

Täysmatkalla kiinnostusta lisää Kerää koko sarja -kilpailun voittotaistelu. Kolmen osakilpailun jälkeen miesten tiukassa voittotaistelussa ovat Teemu Lemmettylä ja Tuukka Miettinen, Tatu Kasurisen vaaniessa taustalla. Naisissa Maria Söderströmillä on 10 minuutin keula Mira Leskiseen ennen täyttä matkaa. Kovimman kärjen lisäksi mukana kilpailemassa ovat muun muassa Baba Lybeck ja Mikko Leppilampi.

- Koko neljän kilpailun sarjassa on mukana ennen viimeistä osakilpailua 125 miestä ja 20 naista. Heistä valtaosa suorittaa siis neljän kilpailun huikean kokonaisuuden, Kutvonen toteaa.

Kilpailun lähtö ja maali sijaitsevat Piazzan lähellä. Uinti tapahtuu Tahkolahdella, pyöräreitti kulkee Varpaisjärven suuntaan ja juoksulenkki kulkee Tahkon ympäristössä. Kilpailukeskus sijaitsee Piazzalla.

Täyden matkan startti on klo 8, puolimatkan klo 11 ja perusmatkan klo 12. Täyden matkan kärkeä odotetaan maaliin klo 16.30 jälkeen.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri