Jan Frodeno odotettu Ironmanin maailmanmestari

Jan Frodeno maalissa. Kuva: Ironman.com

Jan Frodeno maalissa. Kuva: Ironman.com

Triathlonin täysmatkan eli Ironmanin MM-kilpailu käytiin Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Havaijilla Yhdysvalloissa.

Reilun kahdeksantuntisen koitoksen vei nimiinsä Jan Frodeno, joka kilpailun ennakkosuosikki. Saksalainen oli saanut pyöräilyosuuden jälkeen puolen minuutin eron kilpakumppaneihinsa ja kasvatti maratonilla eroa tasaisesti. Maaliviivan hän ylitti ajassa 8.14.40 ja juhli voittoa reilun kolmen minuutin erolla maanmieheensä Andreas Raelertiin.

Jan Frodenosta tuli voiton myötä historian ensimmäinen triatleetti, joka on kyennyt voittamaan sekä olympiakullan että Ironmanin MM-kultaa. Hän käytti lajeihin aikaa 50.50 (uinti), 4.27.27 (pyöräily) ja 2.52.21 (juoksu).

Pronssin vei Yhdysvaltain Timothy O'Donnell. Kilpailun toinen voittajasuosikki, viime vuoden voittaja Sebastian Kienle oli kärjen mukana vielä pyöräilyn jälkeen, mutta hän hyytyi maratonilla pudoten kahdeksanneksi.

Paras suomalainen oli Kai Söderdahl, joka sijoittui omassa ikäluokassa 45-49-vuotiaat hopealle. Kaikkien kilpailijoiden joukossa Söderdahl oli sijalla 82. Hänen aikansa oli 9.26.26.

- Huikea päivä! Omasta mielestä olen maailman paras! Rengasrikko Hawin laskussa vei viisi minuuttia ja kultamitali jäi 1 minuutin 42 sekunnin päähän. Kaikki meni muuten suunnitelmien mukaan. Keli oli rankka todella kuumasti paahtoi. Erityisen ylpeä olen sijoituksista kokonaiskisassa: general 74. overall 82. ja division 2. Aika monta prota sai ohittaa! Vähän pettynyt, mutta onnellinen. Huomenna palkintojen jaossa varmasti tajuaa, mitä tuli tehtyä, kertoo Söderdahl Havaijilta.

Tulokset

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri