EM-hopeamitalisti Jarmo Hast tähtää seuraavaksi Havaijin projektiin

hast150711_introRiemastuttavasti EM-hopeaa triathlonin pitkillä matkoilla kotimaastoissaan saavuttaneella Jarmo Hastilla on pitänyt kiirettä EM-kisojen jälkeen. Maanantaina oli sentään vapaata, mutta heti tiistaina kutsui jälleen koulun penkki. Seuraavassa Jarmon tunnelmia 1,5 viikkoa EM-kotikisojen jälkeen.

hast150711Jarmo Hast. Kuva: Hevoskuuri.fiRiemastuttavasti EM-hopeaa triathlonin pitkillä matkoilla kotimaastoissaan saavuttaneella Jarmo Hastilla on pitänyt kiirettä EM-kisojen jälkeen. Maanantaina oli sentään vapaata, mutta heti tiistaina kutsui jälleen koulun penkki. Seuraavassa Jarmon tunnelmia 1,5 viikkoa EM-kotikisojen jälkeen.

Onnittelut vielä kerran hienosta EM-hopeasta! Mitkä ovat tunnelmat näin 1,5 viikkoa EM-kisojen jälkeen?

– Kiitokset! Ihan hyvät fiilikset ovat tällä hetkellä. Tosin aika kiirettä on pitänyt, joten ei ole oikein ehtinyt hengähtää kunnolla. Maanantai oli sentään vapaata, mutta heti tiistaina kutsui jälleen koulunpenkki ja liikuntaneuvojan opinnot.

Mikä merkitys EM-hopealla on ollut? Onko se herättänyt esimerkiksi sponsoreiden kiinnostusta?

– Kyllä tällä merkitystä on ollut ja mitali on huomattu. Onneksi minun ei tarvitse hoitaa näitä yhteistyökuvioita, vaan managerini Henry Olander hoitaa nämä asiat. Mutta ilmeisesti kiinnostusta on ollut ja uskon, että ensi vuodelle voidaan suunnitella kunnon leiritystä ja Havaijin projekti saadaan hyvin liikkeelle. Mutta toki triathlonilla voisi olla enemmän näkyvyyttä Suomessa, sitä ei ole kieltäminen.

hastjarmo201101Jarmo Hast pääsi juhlimaan EM-hopeaa kotikisoissaan. Kuva: Jarno MaimonenEntä kuinka olet fyysisesti palautunut tuosta kovasta rutistuksesta?

– Sitä tulee ensin sellainen valepalautuminen, mutta kyllä tässä kolmisen viikkoa menee ennen kuin voi tehdä kuormittavampia harjoituksia. Sitä joutui kisassa vetämään aivan limiteille saakka, kun oli niin kova kilpailu, viisi miestä kahden minuutin sisällä. Vasta loppusuoralla pystyin hölläämään. Nyt olen hiukan pyöräillyt ja vähän kevyitä jumppia vetänyt. Juoksemaan aloitan varmaan loppuviikosta. Sitten onkin Barcelonan täysmatkojen kisa kuukauden päästä 2.lokakuuta eli sinne täytyy myös alkaa palautella.

EM-kisat käytiin kotiseudullasi Tampereella. Kuinka paljon siitä oli hyötyä reitin tuntemisen suhteen?

– Toki siitä oli hyötyä. Pyhäjärvessä minun ei tarvinnut kisaa varten käydä uimassa, mutta pyöräilyreitin ja juoksureitin tunsin ja osasin ulkoa. Tiesin jopa tuulen suunnan reitin eri kohdissa ja osasin ottaa tämän huomioon.

Olet nyt ilmeisesti lopullisesti siirtymässä olympiamatkoilta täysmatkoille ja ottanut Havaijin Ironman-kilpailun tavoitteeksi, kerro hiukan lisää tuosta projektista ja mitä se vaatii?

– Kyllä se nyt siltä näyttää, että täysmatkoille siirrytään. Havaijin projektia ei olla vielä lyöty täysin lukkoon, mutta näyttäisi siltä, että siitä tulisi kaksivuotinen projekti, eli vuoden 2013 Havaijille tähdättäisiin. Se tarkoittaisi laatutreeneihin panostamista entistä enemmän eli kovempia treenejä enemmän. Määrää ei ole enää tarvetta lisätä. Joulukuussa minulla loppuu liikuntaneuvojan koulutus. Sen jälkeen voin vetää omaa valmennusta ja ohjausta, mutta niin ettei se rasita omaa harjoittelua. Talvella tulee varmaankin pidempiä leirijaksoja ohjelmaan. Havaijilla olen käynyt paikan päällä, joten tiedän kisapaikat. Sitten ennen kisaa on vain tärkeää mennä hyvissä ajoin paikan päälle, jotta sopeutuu lämpöön.

Hevoskuuri onnittelee vielä EM-hopeasta ja erinomaisesta kestävyysurheilusuorituksesta ja toivottaa onnea Havaijin projektiin!

- Tero Viljanen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri