Finntriathlon-tapahtumakausi käynnistyy Vanajanlinnassa

Kuvituskuva. Kuva: Fitra

Kuvituskuva. Kuva: Fitra

Loppuunmyyty Sportyfeel Finntriathlon käydään Vanajanlinnassa lauantaina 11.6.2016.

Triathlonistit valtaavat Vanajanlinnan upeat maisemat nyt jo kolmannen kerran. Kilpailu myytiin loppuun jo viime vuoden puolella.

- 450 paikkaa kilpailuun on maksimi, mitä voimme ottaa. Enemmänkin tulijoita olisi. On upeaa, että triathlonin suosio näyttää jatkavan kasvuaan ja yhä useampi löytää lajin pariin, tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen sanoo.

Vanajanlinnassa uintiosuus uidaan Katumajärvessä. Pyöräreitti ajetaan Vanajanlinnantiellä ja juoksuosuus tapahtuu linnan pihapiirissä golfkentän tuntumassa. Vanajanlinnassa kilpaillaan pikamatkalla, jossa uintiosuus on 750 metriä, pyöräily 20 kilometriä ja juoksu 5 kilometriä.

Mukana Suomen kärkiurheilijoita

Kilpailussa on mukana lukuisa joukko maan kärkitriathlonisteja. Pikakisa on luonteeltaan erilainen pidempiin verrattuna, sillä pyöräilyssä peesaaminen on sallittua kaikissa sarjoissa.

- Miehissä mukaan on ilmoittautunut viime vuoden Vanajanlinnan voittaja Henrik Goesch, jota haastavat kokeneemmat mieskilpailijat Tuukka Miettisen ja Jarmo Rissasen johdolla.

- Naisten sarjassa nähdään todennäköisesti sähäkkä ja kova kilpailu, jossa kärkisijoituksista taistelevat voittoa puolustavan Mira Leskisen lisäksi Anni Antikainen, Minna Koistinen, Heidi Hyvärinen ja uutena haastajana mukaan tuleva Sonja Kallio, kertoo Juuso Kutvonen.

Kilpailun järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Finntriathlonin kanssa Vanajanlinna, Hämeenlinnan kaupunki ja paikalliset yhdistykset.

Kilpailuaikataulu on porrastettu ja startit lauantaina 11.6. ovat klo 10, 12 ja 14. Kaikki naisten sarjat lähtevät kello 12 lähdössä ja miesten yleinen sarja klo 14 lähdössä.

Kesän aikana järjestetään kaikkiaan viisi Sportyfeel Finntriathlon-tapahtumaa. Ne keräävät yli 3500 erillistä osallistujaa. Sportyfeel Finntriathlon-tapahtumat kaudella 2016: 11.6. Vanajanlinna, 2.7. Vierumäki, 15.–16.7. Joroinen, 30.7. Levi ja 6.8. Tahko.

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri