Vantaa Triathlonissa urheilivat Suomen kärkinimet ja ensikertalaiset

Miesten sarjan kärkiryhmä Vantaa Triathlonin pyöräilyosuudella. Kuva: Vantaa Triathlon

Miesten sarjan kärkiryhmä Vantaa Triathlonin pyöräilyosuudella. Kuva: Vantaa Triathlon

Vantaa triathlon järjestettiin Kuusijärvellä 5.6.2016.

Osanottajamäärä on kasvanut vuosi vuodelta ja viidettä kertaa järjestetty kisa keräsi tänä vuonna yli 1300 osallistujaa. Osallistujamääränsä perusteella Vantaa Triathlon on kolmen suurimman Triathlontapahtuman joukossa Suomessa.

Kilpailuiden järjestämisen kannalta Kuusijärvi on otollinen paikka: pinta-alaltaan riittävän kokoinen mutta matala järvi lämpenee herkästi kuumina kesäpäivinä tarjoten hyvän uintialustan kesäkuun alun kisoihin. Lisäksi Lahdentie on suljettavissa kokonaan liikenteeltä, mikä lisää turvallisuutta etenkin lapsien ja aloittelevien triathlonistien kohdalla. Juoksureitti menee alueella risteilevillä luonto- ja lenkkeilypoluilla.

Sään puolesta suosiollinen toukokuu oli lämmittänyt Kuusijärven pintaveden niin lämpöiseksi, että parin edellisen päivän aikana jouduttiin kisaorganisaatiossa jännittämään, josko märkäpuvun käyttäminen on enää sallittua kisapäivänä: veden lämpötila nimittäin näytti edellisenä päivänä 21,9 astetta mutta viilenevä sää ja äkkiseltään alkanut pohjoistuuli jäähdytti pintaveden hieman alle 20 asteeseen kisapäiväksi.

VantaaTriathlon1Toukokuun lopun helteet lämmittivät Kuusijärven veden triatlonisteille sopivaksi. Kuva: Vantaa Triathlon

Vantaa Triathlonissa järjestettiin yhteistyössä Invalidisäätiö Ortonin kanssa Special Tríathlon –lähtö, joka oli avoin kaikille henkilöille, joiden osallistumista tavallisiin urheilukilpailuihin ja muuta liikuntasuoritusta häiritsee vamma tai muu toiminnallinen häiriö. Kilpailijat uivat 100 m, pyöräilivät 3 km ja juoksivat 1 km. Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa isojen triathlonkilpailuiden ohessa ja kokemus oli positiivinen niin katsojien kuin myös kilpailijoiden keskuudessa. Yleisön ja katsojien keskuudessa toivottiin lisää vastaavia kilpailuja, jotta jokainen lapsi ja nuori saisi mahdollisuuden osallistua ja nauttia urheilun ja liikkumisen tuomasta hyvinvoinnista.

Suosituin matka Vantaa Triathlonissa oli jälleen perusmatka (U 1,5km – P 40km - J 10km), jossa miesten nopein oli Jarmo Rissanen ajalla 1.55,37, toinen Joona Tuikka 1.58,49 ja kolmas Teemu Törmälä 2.00,07. Naisten sarjassa nopein oli Mira Leskinen 2.15,05, toinen Carolina Granfors 2.18,38 ja kolmas Kirsten Cameron 2.19,18.

mainos - artikkeli jatkuu alla

Nuorten sarjoissa oli mielenkiintoista seurata tulevaisuuden triathlontähtiä nuorten cupin ensimmäisessä osakilpailussa, joka järjestettiin Vantaalla. Peesivapaan sprintti matkaa, jossa kisasivat yleinen, 19- ja 17-vuotiaiden sarjat. Miesten kolme nopeinta olivat Tuomas Lampainen 1.03,29, Markus Lampainen 1.03,37 ja 19-vuotiaiden sarjan Joel af Hällström 1.03,42 ja Naisten kolme nopeinta olivat Anni Antikainen 1.10.51, Tytöt 19v –sarjan Henrika Parviainen 1.12,18 ja Erika Parviainen 1.12,33.

Vantaa Triathlonissa oli mukana myös paljon triathlonia ensi kertaa kokeilemaan tulleita kilpailijoita, joilla oli ihan oma Kokeile triathlonia -sarjansa (U 200m – P 14km – J 2,5km)

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri