Virolaismies yrittää läpäistä hullun ultratriathlonin – viisinkertainen täysmatka!

Rait Rataseppin pyöräilyreitti kartalla. Kuva Rataseppin blogista.

Rait Rataseppin pyöräilyreitti kartalla. Kuva Rataseppin blogista.

Virolaisen ultrajuoksijan ja ultratriatleetin Rait Rataseppin suuri urakka on käynnissä.

Ratasepp yrittää viikonlopun aikana suorittaa triathlonin, joka ei tällä kertaa ole pelkkä olympiamatka. Tavoitteena on edetä viisinkertainen täyspitkä triathlon kerralla. Se tarkoittaa 19 kilometrin uintia, 900 kilometrin pyöräilyä ja 211 kilometrin juoksua.

Ratasepp on aloittanut suorituksensa perjantaiaamuna kello yhdeksän. Hän ui 19 kilometriä tarttolaisen uimahallin altaassa, jonka jälkeen kaakelien katselu päättyy.

Seuraavaksi triatleetti pyöräilee käytännössä kotimaansa ympäri. Hän ajaa Tartosta Latvian rajalle Valkaan, kääntyy sieltä kohti itää ja Võrua. Sieltä hän suuntaa takaisin Tarttoon, josta matka jatkuu Riianlahden poukamassa sijaitsevaan Pärnun kylpyläkaupunkiin. Pärnusta matka jatkuu kohti pohjoista maan länsiosassa, jonka jälkeen Ratasepp kääntää pyöränsä kohti koillista. Ratasepp käy kääntymässä 100 kilometriä Tallinnan itäpuolella sijaitsevassa Rakveressa, jonka jälkeen alkaa matka maan itäpuolelle ja Peipsijärven rantaa, jota kautta hän ajaa takaisin Tarttoon.

Juoksuosuuden 33-vuotias Ratasepp kiertää kotikaupunkinsa Tarton lähellä. Hänellä on valittuina eri lenkkejä, jotka ovat pituudeltaan 20-60 kilometrin mittaisia.

Miehen urakka on paraikaa käynnissä ja hänen taivaltaan voi seurata Facebook-sivuilta kuvien ja videon muodossa.

Tarkemmat kuvat reittikartoita voi katsoa Rataseppin vironkielisestä Ultraspordist-blogista.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri