Jarmo Rissanen hyvässä vauhdissa kovatasoisella triathlonin puolimatkalla Irlannissa

Jarmo Rissanen Irlannin puolimatkan triathlonin pyöräilyosuudella.

Jarmo Rissanen Irlannin puolimatkan triathlonin pyöräilyosuudella.

Monen kestävyyslajin puolelta tuttu Jarmo Rissanen teki kovan tuloksen Irlannissa järjestetyssä Challenge Galway –triathlonin puolimatkalla.

Rissanen ui sunnuntain kilpailussa 1,9 kilometriä, pyöräili 90 kilometriä ja juoksi 21,1 kilometriä tuulisissa ja sateisissa olosuhteissa aikaan 4.04.22, joka riitti kilpailun seitsemänteen sijaan.

Vain 12-13 asteen lämpötilassa käydyn kilpailun voitti britti David McNamee ajalla 3.51.47. Maamies Joe Skipper sijoittui toiseksi noin kolme ja puoli minuuttia voittajan takana. Kisan kolmas oli Uuden-Seelannin Dylan McNeice.

Kilpailun uintiosuus siirrettiin kulkemaan avomereltä sisemmäksi merenlahtea rajun tuulen ja aallokon takia. Reittimuutoksista huolimatta uinti pidettiin vaikeissa olosuhteissa, jonka vuoksi Rissanen jäi kärkinimiä heikompana uimarina nopeimpien vauhdista. Uintin Rissasella meni aikaa 28.50.

Pyöräilyosuus poljettiin osin kovaan vastatuuleen ja epätasaisella alustalla. Rissanen kohensi sijoitustaan reippaasti. Ensimmäiset 45 kilometriä hän pyöräili yksin, kunnes sai kiinni ryhmän, jonka mukana tuli vaihtoon. Suomalainen sai pyöräilyssä kärkeä kiinni lähes kaksi minuuttia ja oli 90 kilometrin pyöräilyosuudella joukon toiseksi nopein ajalla 2.12.43.

Triatlonin päättäneellä puolimaratonilla Rissanen kellotti ajan 1.16.44 tullen maaliin seitsemäntenä. Suomalaisen juoksuaika oli kilpailun viidenneksi nopein.

Kovassa seurassa

Huonoille miehille Rissanen ei hävinnyt. Kisan ykkönen McNamee on voittanut muun muassa Ironman UK-kilpailun ja hän sijoittui viime vuonna Havaijin Ironmanin täysmatkan MM-kilpailussa sijalle 11. Aiemmin tällä kaudella hän pääsi podiumille myös Lanzaroten Ironman-kilpailussa.

Kakkoseksi tullut Skipper on voittanut muun muassa triathlonin pitkän matkan MM-pronssia ja sijoittunut kuusi kertaa palkinnoille Ironman-kilpailuissa. Skipper pitää myös hallussaan brittien kaikkien aikojen kolmanneksi nopeinta Ironman-aikaa. Rissanen jätti taakseen muun muassa Stephen Baylissin, joka on voittanut Ironman UK:n muutamia vuosia sitten. Lähes kaikilla kymmenen joukkoon sijoittuneella triathleetilla Rissasta lukuunottamatta on palkintokaapissaan meriittejä kovatasoisista kansainvälisistä triathlonkilpailuista.

Myös hiihdossa ja maantiepyöräilyssä menestynyt Rissanen ei Irlannissa pärjännyt sattumalta. Hän panostaa tällä hetkellä lajiin tosissaan ja kiertää kesän aikana kotimaan tärkeimmät kilpailut.

- Harjoittelu rakentui talvella triathlonin ympärille ja ensi talvena hiihto tulee jäämään entistäkin pienempään rooliin, kommentoi Rissanen Kestävyysurheilu.fille.

Irlannin kilpailun tulosten perusteella Rissasta voidaan odottaa hyville sijoille myös kotimaisilla triathloneilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri