Darby Thomas ja Minna Koistinen Vierumäen valtiaat

Vierumäen triathlon kilpailtiin aurinkoisessa säässä.

Vierumäen triathlon kilpailtiin aurinkoisessa säässä.

Sportyfeel Finntriathlon Vierumäki kilpailtiin lauantaina. Miesten kilpailun nopein oli Darby Thomas ja naisten Minna Koistinen.

Kilpailu käynnistyi odotetusti, kun uusitulla uintireitillä OTC:n Panu Lieto kauhoi omaa vauhtiaan. Pyöräilyosuudella Darby Thomas ajoi kuitenkin Liedon kiinni ja piti johtonsa loppuun saakka. Turun Urheiluliittoa edustava Thomas käytti 1500 metrin uintiin, 40 kilometrin pyöräilyyn ja 10 kilometriin juoksuun aikaa 2.01,35.

– Kilpailu sujui hyvin ja uusi uintireitti oli todella hauska. Uintini oli tänään hyvä, se menee oikeaan suuntaan tällä hetkellä. Pyörällä kova harjoitusviikko hieman painoi, mutta juoksu kulki hyvin, Thomas kommentoi.

Thomaksella on kova urakka edessään, sillä kahden viikon päästä edessä on Joroisten puolimatkan SM-kilpailu ja viikon päästä siitä hän osallistuu täysmatkalle Sveitsiin.

– Kunto kehittyy koko ajan ja uskon, että parin viikon päästä kulkee hyvin. Minun paras täysmatka on ollut viikko puolimatkan jälkeen. En tiedä miksi, mutta minulla tällainen kisarytmi toimii. Tämä vaatii toki hyvän harjoitussuunnitelman, Thomas sanoi.

Panu Lieto oli kisan kakkonen ajalla 2.03,14 ja Koiviston Iskun Jarmo Rissanen kolmas ajalla 2.04,17.

ThomasFinntriathlonDarby Thomas oli nopein mies Vierumäellä.

Minna Koistisella kova suoritus

Naisissa TriathlonSuomen Minna Koistinen avasi vihdoin kilpailukautensa triathlonissa ja tuloksena oli heti voitto. Koistinen on osoittanut vahvaa kuntoa sijoittumalla pyöräilyn SM-aika-ajossa neljänneksi ja juoksemalla puolimaratonilla kovan ajan, mutta nyt nähtiin huippuvauhtia myös triathlonkisassa.

– Olipa ihanaa päästä kisaamaan. Uinti meni taktisesti hieman huonosti ja jouduin uimaan yksin, mutta muuten kaikki meni tänään hienosti. Silti on kiva siirtyä pidemmille matkoille, joissa ei tarvitse mennä ihan täysiä koko ajan, Koistinen kommentoi.

Koistisen voittoaika oli 2.11,51. Toiseksi sijoittui Kutu triathlonin Heidi Hyvärinen ajalla 2.16,15 ja kolmanneksi Triathlonclub 226:n Venla Koivula-Huttunen ajalla 2.19,43.

KoistinenMinnaFinntriathlonMinna Koistinen maalissa.

Uinti uusitulla reitillä

Tapahtuma keräsi 650 osallistujaa useissa eri ikäryhmissä. Uudistunut uintireitti siirtymätaipaleineen sai kilpailijoilta kiitosta. Uintireitti kulki yhtenä kierroksena kahdessa eri järvessä. Ensimmäiset sadat metrit uitiin Valkjärvessä kohti kannasta, josta rantauduttiin ja ylitettiin noin 10 metrin levyinen matka. Tämän jälkeen käytiin Suurjärvessä noin 750 metrin mittainen kierros ja palattiin takaisin Valkjärveen. Toinen iso uudistus oli rolling start -lähtö.

Seuraava Finntriathlon kilpaillaan Joroisissa 15.–16.7.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri