Henrik Goesch kilpaili maailman parhaita olympiamatkan triathlonisteja vastaan Tukholmassa

Henrik Goesch. Kuva: Jarno Maimonen

Henrik Goesch. Kuva: Jarno Maimonen

Henrik Goesch kilpaili kovassa seurassa Kansainvälisen Triathlonliiton ITU:n MM-sarjan osakilpailussa Tukholmassa.

Lauantaina käyty kisa pidettiin olympiamatkalla, jossa uitiin 1500 metriä, pyöräiltiin 40 kilometriä ja juostiin 10 kilometriä. MM-sarjan osakilpailuissa pidetään hurjaa vauhtia. Siitä kertoo triathlonistien juoksuvauhti, kun uinnin ja pyöräilyn jälkeen juostaan maantiekymppi vielä puolen tunnin pintaan.

Kisan ainoa suomalaisedustaja Henrik Goesch kellotti ajan 1.55.14 (uinti 18.33, pyöräily 1.02.07 ja juoksu 33.12), joka riitti sijaan 29.

Kilpailun voitti britti Alistair Brownlee ajalla 1.50.33 (uinti 17.40, pyöräily 1.01.16 ja juoksu 30.16). Hän on myös saman matkan olympiavoittaja Lontoon kisoista neljän vuoden takaa. Toiseksi sijoittui velipoika Jonathan Brownlee. Ranskan Pierre La Corre oli kolmas.

Naisten kisan kärkikolmikko oli Flora Duffy (Bermuda), Andrea Hewitt (Uusi-Seelanti) ja Helen Jenkins (Iso-Britannia).

Tukholman osakilpailu oli MM-sarjan kuudes osakilpailu. Yhteensä yhdeksänosaisessa sarjassa parhaiten menestyneitä miehiä ja naisia pidetään maailman parhaimpina olympiamatkan triathlonisteina.

Sarja huipentuu syyskuun puolivälissä Meksikossa järjestettävään finaaliin. Kuluvana vuonna nähdään myös toinen triathlonin saman matkan huipennus Rion olympialaisissa, mutta varsinainen olympiastartti ei ole triathlonin MM-sarjan osakilpailu.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri