Henrik Goesch ja Kaisa Lehtonen juhlivat Joroisissa

Kaisa Lehtonen otti omansa triathlonin SM-puolimatkalla.

Kaisa Lehtonen otti omansa triathlonin SM-puolimatkalla.

Triathlonin puolimatkan SM-kisat kilpailtiin haastavissa olosuhteissa Joroisissa. 1,9 kilometrin uintiin startattiin vesisateessa, joka jatkui puuskittaisen tuulen säestämänä 90 kilometrin pyöräilyn ajan. Miesten kilpailun voitto ratkesi 21,1 kilometrin juoksun aikana, kun Turun Urheiluliiton Henrik Goesch jätti juoksun viimeisellä kierrokselle seurakaveri Darby Thomaksen kakkoseksi. Goeschin voittoaika oli 3.58,58.

- Kilpailu ratkesi viimeisellä kierroksella, kun Darby aluksi hieman kiihdytti ja jatkoin siitä pari kilsaa kovaa. Aamulla oli vähän märkää ja kylmää, mutta kun kisa käynnistyi, eivät keliolosuhteet enää haitanneet, Goesch kommentoi.

Jatkossa Goesch pitää puolimatkan menestyksestä huolimatta päätavoitteenaan olympiamatkaa.

- Tulevat vuodet mennään olympiamatka edellä. Näille pidemmille matkoille ehtii kyllä keskittymään sitten myöhemmin, Goesch totesi.

Neljä aiempaa kertaa Joroisissa voittanut Thomas ei ollut pettynyt suoritukseensa. Thomas jäi lopulta Goeschille kaksi minuuttia ja 17 sekuntia.

- Tänään ei ollut eväitä parempaan. Kilpailukausi jatkuu osaltani kiivaana, sillä viikon päästä on luvassa täysmatka, elokuussa Turussa puolimatka ja loppusyksyllä vielä Mallorcalla täysmatka, Thomas totesi.

Turun Urheiluliiton kolmoisvoiton täydensi Tuomas Lampainen ajalla 4.07,36.HenrikGoesh

Naisissa Lehtosen ylivoimaa

Naisten kilpailun selkeä ennakkosuosikki Triathlon Vantaan Kaisa Lehtonen otti omansa ajalla 4.20,29. Lehtonen nousi kilpailun kärkeen uinnin jälkeen ja otti SM-kullan jopa hieman säästellen.

- Tänään oli kontrolloitu suoritus, eli pääsin tekemään suorituksen ennalta suunnitellun vauhdin ja aikataulun mukaisesti. Erityiskiitos on annettava hurjasti kannustaneelle yleisölle, Lehtonen totesi.

Kaisa Lehtosen kauden päätähtäin on lokakuussa Havaijilla, jossa tavoitteena on sijoitus kymmenen parhaan joukkoon.

- Harjoittelu tähtää täysin Havaijille ja tämä oli ikään kuin kova harjoitus peruskuntokauden keskellä. Kuukauden päästä on puolimatkan EM-kilpailut Saksassa, jonne teen pienen herkistelyn, Lehtonen kertoi.

SM-hopealle ylsi TriathlonSuomen Minna Koistinen ajalla 4.26,27. Pronssille suoriutui Triathlonteam 226:n Venla Koivula-Huttunen.

1500 kilpailijaa puolimatkalla

Joroisten 1500 kilpailupaikkaa myytiin loppuun jo viime syksynä. Tänä vuonna sää oli haastava, kun aamulla alkanut vesisade vain yltyi kilpailun käynnistyessä.

- Haastavissa olosuhteissa päivä sujui kuitenkin hyvin. Päivän aikana taisteltiin lukuisten ikäsarjojen SM-mitaleista. Vauhdikas kilpailupäivä sujui järjestäjän näkökulmasta hyvin, kertoi tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen.

Kaiken kaikkiaan viikonlopun aikana kilpailuihin starttasi lähes 2000 kilpailijaa.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri