Laitinen ja Antila vahvimmat 20. Kauhajärvi –triathlonissa

SSU-Triathlonin Juha Laitinen nousi kovavauhtisen juoksun jälkeen  ylivoimaiseen voittoon 20. Kauhajärvi -triathlonissa. Kuva: Jorma Taini

SSU-Triathlonin Juha Laitinen nousi kovavauhtisen juoksun jälkeen ylivoimaiseen voittoon 20. Kauhajärvi -triathlonissa. Kuva: Jorma Taini

Futiksen kautta kestävyyslajeihin armeijan jälkeen päätynyt lapualainen Juha Laitinen, 34, ja alppihiihdosta kestävyyslajeihin syöksynyt lapualainen Maija Antila, 34, merkkauttivat loppuajoikseen 1.30.47 ja 1.52.10, kun maamme vanhimpiin kuuluva kylätriathlon järjestettiin lauantaina jo 20. kerran Lapuan Kauhajärvellä.

Laitinen nousi 300 metrin uinnin jälkeen toisena järvestä ja piti 30 kilometrin pyöräilyosuudella paikkansa. Hänen vaihtonsa pyöräilystä juoksuun tapahtui hieman nopeammin kuin niin ikään Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Triathlonin väreissä kilpailevan ja niukasti kärkipaikkaa pitäneen Perttu Tavastin, ja Laitinen ampaisi karkuun heti 10 kilometrin juoksuosuuden alussa.

- Kaverin kanssa yhtaikaa lähteminenkin olisi käynyt, mutta mieluummin lähdin yksin omaan vauhtiin.

Laitisen kymppi aikaan 37.05 olikin sitten selvästi liikaa viikko sitten triathlonin SM-puolimatkalla juoksun krampin takia keskeyttäneelle Tavastille.

- Vaikka Juha meni menojaan, tästä jäi nyt hyvä fiilis lajiin, iloitsi viisi minuuttia voittajalle hävinnyt Tavasti.

Viikko sitten SM-puolimatkan Joroisissa vetänyt Laitinen oli palautunut varsin hyvin ja oli tyytyväinen varsinkin pyöräilyyn. Pari kertaa täydenmatkan SM-triathlonin kullan vienyt Laitinen tähtää parin viikon päästä Lahdessa järjestettävälle täysmatkalle.

- Ensi viikolla teen valmistavan harjoituksen. Poljen 200 kilometriä pyörällä ja juoksen seuraavana päivänä 30 km, esitteli Laitinen toimivaa reseptiään.

mainos - artikkeli jatkuu alla

Naisissa kärkipaikkaa piti uinnin jälkeen Lapuan Virkiän vasta 13-vuotias kestävyyslahjakkuus Heta Veikkola, mutta hän sai pyöräilyssä luovuttaa paikkansa lontoolaistuneelle Maija Antilalle, joka piti kympin ajallaan 49.42 muut vakuuttavasti takanaan. Sundbybergin Siiri Latvala nousi lopussa toiseksi ja Veikkola oli hienosti kolmas ajalla 2.13.48.

Viidennen kerran kisaan osallistunut Antila paransi viimevuotista aikaansa kymmenkunta minuuttia.

- Se johtuu siitä, että nyt on töiltä riittänyt enemmän aikaa harjoittelulle, kertoi Antila.

- Annoin tällä kisalla haastetta nuorelle suojatilleni, joka kaipaa ikäistensä kisoihin pitempiä matkoja, jutteli kävelyguru Marko Kivimäki.

Kauhajärvi –triathlonin ”isä” Kalle Vuorenmaa oli tyytyväinen, kun triathlonkisaan osallistui 30 kuntoilijaa, joista osa oli kilpailijoita.

- Niin kauan jatkamme kisan järjestämistä Virkiän kuntourheilujaoston puitteissa, kun kilpailijoita on enemmän kuin toimitsijoita, tuumi Vuorenmaa.

-Jorma Taini

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri