Kuusi suomalaista mukana viikonloppuna erittäin vaativalla Norseman Triathlonilla

Norseman Xtreme Triathlonin uinti käydään kylmissä vesissä. Kuva: Kai-Otto Melau

Norseman Xtreme Triathlonin uinti käydään kylmissä vesissä. Kuva: Kai-Otto Melau

Norjassa järjestetään viikonloppuna erittäin vaativa Norseman Xtreme Triathlon Oslon ja Bergenin välisessä vuoristossa. Tämä tapahtuma ei ole niin kutsuttu jokamiehen triatlon, jonne voi vain ilmoittautua. Kilpailuun otetaan rajallinen määrä valittuja urheilijoita ja jokaisella urheilijalla on oltava omat huoltajansa ja huoltoautonsa.

Kilpailu alkaa Pohjanmeren Eidfjordin vuonosta, jossa uidaan 3,8 kilometriä. Kilpailijat kuljetetaan avoveteen lautalla, josta he hyppäävät veteen aloittaakseen kilpailun. Veden lämpötila on ollut viime vuosina 13-15 asteen tuntumassa, mutta viime vuonna uintiosuutta jouduttiin lyhentämään, sillä veden lämpötila oli vain 10 astetta.

Uinnin jälkeen on edessä 180 kilometrin erittäin mäkinen pyöräilyosuus. Kilpailun juoksuosuus on 42,2 kilometriä pitkä ja osuuden ensimmäinen puolisko on tasaista. Loppuosuus onkin kaikkea muuta kuin helppoa, sillä kilpailu huipentuu nousuun 1850 metrin korkeuteen Gaustatoppenille. Juoksun loppuosan reitti on kivistä vuorenrinnettä ja kilpailun 250 osanottajasta vain 160 parasta päästetään kapuamaan päälle asti.

Mukana on jälleen suomalaisväriä, kun viime vuonna seitsemänneksi sijoittunut Teemu Lemmettylä aloittaa muiden osanottajien mukana taipaleen Eidfjordin hyytävässä vedessä. Lemmettylän lisäksi omia rajojaan koettelee viisi muuta suomalaista. Norseman Xtreme Triathlon starttaa lauantaina kello 5.00 paikallista aikaa. Viime vuonna voittajan aika oli 9.43.37, mutta tuolloin uintiosuus oli tavanomaista kaksi kilometriä lyhyempi.

Lisätietoja ja lähtölista löytyy tapahtuman sivuilta.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri