Teemu Lemmettylä kymmenes vaativalla Norseman Triathlonilla

Teemu Lemmettylä voitti Tahkon täysmatkan viime vuonna. Kuva: Bullseye Photography

Teemu Lemmettylä voitti Tahkon täysmatkan viime vuonna. Kuva: Bullseye Photography

Norjassa järjestettiin viikonloppuna erittäin haastava Norseman Xtreme Triathlon- kilpailu. Suomen Teemu Lemmettylä sijoittui kilpailussa sijalle 10. Lemmettylän aika kylmässä, vesisateisessa ja tuulisissa olosuhteissa käydyssä täysmatkalla oli 11 tuntia 30 minuuttia. Viime vuonna samassa kilpailussa sijalle 7. sijoittunut Lemmettylä kirjoittaa blogissaan, että tulos ei ollut sitä mitä hän haki. Kymmenen joukkoon sijoittuminen oli kuitenkin minimitavoite.

Lemmettylä kärsi pyöräilyn loppuvaiheessa rengasrikosta, johon menetti 25 minuuttia aikaa.

- Ilman haaveria olisin pystynyt juoksemaan neljännestä tilasta. Renkaan kanssa olisi voinut käydä huonomminkin. Rikko tapahtui laskun hitaimmassa kohdassa ja melkein mikä muu kohta tahansa olisi tarkoittanut homman haltuun ottamista 80km/h vauhdissa, Lemmettylä kertoo blogissaan.

Lemmettylä käytti kylmässä avovedessä uituun 3,8 kilometrin uintiin aikaa 1:07:30.

- Kisa lähti hyvin käyntiin. Ennen puoltaväliä vauhti osoittautui hieman yliampuvaksi ja jäin hieman porukasta, kuitenkin pystyin jatkamaan omaa hyvää uintia ja uin aivan loppusuoralle asti kärkiryhmän ja pääjoukon välissä.

Pyöräily sujui vauhdikkaasti lukuun ottamatta lopussa tapahtunutta rengasrikkoa. 180 kilometrin pyöräilyyn +5 asteisessa tunturisäässä Lemmettylä käytti aikaa 6:08:44.

- Pyörä kulki tavoitteen mukaan, sijoitus pyörällä vaihteli 7. ja 10. välillä mikä oli edelliseen vuoteen hyvä parannus.

- Kaikki kuitenkin muuttui viimeisessä laskussa, jossa kärsin rengasrikon. Sain renkaan nopeasti vaihdettua, mutta kohmeisin käsin onnistuin jäädyttämään sormen kiinni pumppuun ja sitä irrotellessa patruunalla täytetty rengas myös tyhjeni. Sen jälkeen pysäyttelin ohi ajajia ja viimein onnistuin löytämään auton, jossa oli pumppu, Lemmettylä kirjoittaa blogissaan kilpailun vaiheista.

Maraton sujui Lemmetylältä vauhdikkaasti, ja hän kellotti päivän neljänneksi kovimman ajan 4:10:56.

Triathlonin voitti Norjan Lars Petter Stormo ajalla 10:23:47. Toiseksi paras suomalainen oli Julius Mäkelä 66. 

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri