Jan Frodeno ja Laura Dahlmeier kakkossijoille Vuoden urheilija -äänestyksessä Saksassa

Jan Frodeno. Kuva: Ironman.com

Jan Frodeno. Kuva: Ironman.com

Saksa palkitsi menestyneitä urheilijoitaan sunnuntaina. Paikallisessa urheilugaalassa valittiin vuoden urheiluhenkilö 2016 sekä miesten että naisten kategoriassa. Valinnan tekivät urheilutoimittajat.

Triathlonisti Jan Frodeno kykeni puolustamaan lokakuussa Ironmanin maailmanmestaruuttaan vuodelta 2015, muttei kyennyt samaan urheilutoimittajien äänestyksessä. Viime vuonna hänet valittiin Saksan vuoden urheiluhenkilöksi.

Miesten vuoden urheiluhenkilöksi valittiin telinevoimistelija Fabian Hambüchen. Hän voitti olympiakultaa Rion olympialaisten rekissä. Triatlonisti Jan Frodeno oli äänestyksen kakkonen. Hambüchen sai 3695 ääntä kun Frodeno sai 2410 ääntä. Formula 1:n maailmanmestari Nico Rosberg oli äänestyksen kolmas.

Dahlmeier16122016ManzNFLaura Dahlmeier. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Naisten puolella ykköspaikan sai ylivoimaisesti Angelique Kerber, joka keräsi 4664 pistettä. Hän on tenniksen maailmanlistan ykkönen. Ampumahiihtäjä Laura Dahlmeier oli äänestyksessä kakkonen 1940 äänellä. Dahlmeier saavutti Holmenkollenin MM-kilpailuissa yhden maailmanmestaruuden ja viisi mitalia.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri