Uutta kesällä 2012: Triathlonliiga

finntriathlon151211 introKestävyysurheilun ystäville on luvassa jotain uutta, kun Triathlonliiga starttaa ensi kesänä. Hevoskuuri otti selvää mistä oikein on kysymys.

finntriathlon151211Kuva Finntriahlonista. Kuva: Hevoskuuri.fiKestävyysurheilun ystäville on luvassa jotain uutta, kun Triathlonliiga starttaa ensi kesänä. Hevoskuuri otti selvää mistä oikein on kysymys.

Idean isä on Jukka Kuosmanen kertoo, että tuleva liiga tullaan käymään joukkuekilpailuna.

- Joukkueisiin tulee nimetä 5-7 kilpailijaa ja enintään kilpailijoita voi olla 10. Joukkueet pyritään kasaamaan tämän vuoden puolella. Liigaan kuuluu useampi lyhyen matkan triathlon ja osakilpailut tullaan julkistamaan viimeistään tammikuun alussa, kertoo Kuosmanen.

Liigan syntymisen taustalla on ennen kaikkea kuilu Suomen ja Euroopan kilpailuiden välillä ja halu tarjota nuorille kovempia kilpailuita.

- Ulkomailla kisojen taso on kovempi ja haluamme tarjota laadukkaasti järjestettyjä tapahtumia, joissa kärkiurheilijat saavat tarpeeksi kovan vastuksen kehittyäkseen. Myös kulupuoli pysyy aisoissa kun kilpailuja ei tarvitse hakea niin paljon ulkomailta, valaisee Kuosmanen.

Pelkästään huipuille liigaa ei kuitenkaan tehdä vaan joukkuekilpailun myötä pyritään aktivoimaan myös keskikastin urheilijoita.

- Joukkueissa tulee kilpailemaan kotimaisia ja ulkomaisia huippuja, mutta esimerkiksi jo lopettanut Kai Söderdahl tekee paluun tämän liigan myötä, kertoo Kuosmanen.

Triathlonliigan järjestää yritys, joka tulee auttamaan tapahtumajärjestäjiä muun muassa rakenteiden osalta.

- Pyrimme auttamaan järjestäjiä tapahtumien laadun parantamiseksi ja tämän myötä Suomeen saadaan enemmän laadukkaita kilpailuja. Uskon, että meidän mukanaolon myötä tapahtumajärjestäjät voittavat myös kuntosarjojen osanottajamäärissä emmekä vie järjestäjiltä mitään pois, kertoo Kuosmanen.

Triahlonliigan sääntöihin ja pistelaskuun voi tutustua tarkemmin hiljattain avatuilla Internet-sivuilla. Kannattaa huomata, että liigassa kilpailemasta kiinnostuneet voivat ilmoittautua sivuilla pelaajapooliin.

>>http://www.triathlonliiga.fi/
>>https://www.facebook.com/Triathlonliiga

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri