Lahden Ironman-tapahtuman tiedot pähkinänkuoressa

Kuvituskuva: Aapo Laiho

Kuvituskuva: Aapo Laiho

Suomalaiset triathlonin ystävät saivat tiistaina hyviä uutisia, kun tieto Suomen kaikkien aikojen ensimmäisestä Ironman-tapahtumasta julkaistiin.

Keskellä kesää eli 30.6.2018 ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma on sovittu järjestettäväksi kolmeksi vuodeksi eteenpäin eli vastaavat tapahtumat ovat tiedossa myös vuosina 2019 ja 2020. Ensimmäisellä kerralla tavoitellaan 1500 osallistujaa. Tapahtuman budjetti liikkuu puolen miljoonan ja miljoonan euron välillä ja taloudellisen vastuun kantaa Finntriathlon. Lahden kaupunki on tukemassa tapahtumaa 75 000 eurolla.

Puolimatkan Ironman-tapahtuma ei ole pelkästään suomalaisten oma kilpailu, vaan jopa neljäsosan triathlonisteista odotetaan tulevan ulkomailta. Kiinnostusta odotetaan erityisesti Venäjältä ja Kiinasta.

Suomen yötön yö mahdollistaa Lahden tapahtumaan ainutlaatuisia järjestelyjä. Triathlonin lähtölaukaus ammutaan vasta kello 16.00, joten triathlonistit uivat, pyöräilevät ja juoksevat suomalaisessa kesäillassa ja yössä. Kärjen osalta Ironman 70.3 -tapahtumat ovat kestäneet neljän tunnin molemmin puolin. Muut saapuvat maaliin tasostaan riippuen 4-8 tunnissa. Näin ollen suurin osa kilpailijoista saapuu maaliin vasta lähempänä keskiyötä.

Kilpailun lähtöpaikka on Sibeliustalolla, josta uidaan Vesijärvessä 1,9 kilometrin mittainen lenkki. Pyöräilyreitti kulkee akselilla Hollola-Messilä-Sairakkala-Kärkölä-Vesala. Pyöräilyllä on matkaa 90 kilometriä. 21 kilometrin juoksuosuus käydään Vesijärven rannassa.

Ironman-kilpailuja on mahdollista seurata järjestäjien nettistriimin avulla osoitteessa Ironman.com. Muu televisiojakelu on kiinni järjestäjien haluista ja päätöksistä.

Ilmoittatuminen tapahtumaan avautuu maanantaina 19. kesäkuuta. Osanottomaksu on 220 euroa. Parhaille ikäryhmäkilpailjoille on tarjolla Lahden kilpailusta paikkoja vuoden 2018 Ironman 70.3 MM-kilpailuihin Etelä-Afrikan Port Elizabethiin.

Ironman 70.3  Lahti -tapahtumasivut

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri