Finntriathlonin avausosakilpailu käydään lauantaina Vanajanlinnassa

Anni Antikainen juhli voittoa Sportyfeel Finntriathlon Vanajanlinnassa 2016. Kuva: Bullseye Photography

Anni Antikainen juhli voittoa Sportyfeel Finntriathlon Vanajanlinnassa 2016. Kuva: Bullseye Photography

Finntriathlonin kesäkausi käynnistyy Sportyfeel Finntriathlon Vanajanlinnan kilpailulla lauantaina 10.6.2017.

Vanajanlinnassa nähdään totuttuun tyyliin pikamatkan kilpailu, jossa uidaan 750 metriä, pyöräillään 20 kilometriä ja juostaan 5 kilometriä. Vanajanlinna toimii Finntriathlonin kauden avauskilpailuna jo neljännen kerran. Tapahtumamiljöö on triathlonkansan mieleen.

- Tapahtuma-alue on tiivis ja myös helposti katsojien seurattavissa. Katumajärven uinnin jälkeen pyöräily ajetaan Vanajanlinnantiellä ja juoksuosuus tapahtuu linnan pihapiirissä golfkentän tuntumassa, kertoo tapahtumapäällikkö Tiina Boman järjestäjien tiedotteessa.

Viileä kevät on viivästyttänyt etenkin avoveden uintiharjoittelua. Järvivedet ovat kuitenkin lämmenneet ja Vanajanlinnassa päästään varmuudella uimaan.

Tiukka kilpailu luvassa

Pikakilpailu on luonteeltaan erilainen pidempiin verrattuna, sillä pyöräilyssä peesaaminen on sallittua kaikissa sarjoissa. Pyöräily ajetaan normaaleilla maantiepyörillä, eli triathlonpyörät ja ns. aerotangot ovat kielletty.

- Tänäkin vuonna tullaan näkemään tiukka kilpailu suomalaisten huipputriathlonistien kesken. On syytä myös muistaa, että monelle kuntoilijalle Vanajanlinnan kilpailu toimii kauden avauksena, Boman toteaa.

Miehissä ennakkosuosikkina starttaa Darby Thomas, jota haastavat muun muassa Panu Lieto ja Jarmo Rissanen. Naisten sarjassa kärkisijoituksista taistelevat mm. viime vuoden voittaja Anni Antikainen, Sonja Kallio, Mira Leskinen ja Venla Koivula-Huttunen.

Kilpailun järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Finntriathlonin kanssa Vanajanlinna, Hämeenlinnan kaupunki ja paikalliset yhdistykset.

Startit lauantaina 10.6. ovat kello 10, 12 ja 14. Kaikki naisten sarjat lähtevät kello 12 lähdössä ja miesten yleinen sarja klo 14 lähdössä.

Kesän aikana järjestetään viisi Sportyfeel Finntriathlon-tapahtumaa. Ne keräävät yli 3500 erillistä osallistujaa.

Finntriathlonin sivut

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri