Valtteri Bottas Duathlon elokuussa Pajulahdessa

Valtteri Bottaksen nimikko duathlon kisaillaan Pajulahdessa. Kuva: Niki Soukkio

Valtteri Bottaksen nimikko duathlon kisaillaan Pajulahdessa. Kuva: Niki Soukkio

(Julkaistu yhteistyössä tapahtumajärjestäjän kanssa). Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi järjestetään 20.8.2017 Valtterin kotiseudulla Lahden Nastolassa. Duathlonissa kisataan Liikuntakeskus Pajulahden pururadoilla kahdessa lajissa, maastojuoksussa ja maastopyöräilyssä.

- Jo parin vuoden ajan olen miettinyt omaa urheilutapahtumaa. Oma elämäntyylini on urheilullinen ja olen iso urheilufani. Lajiksi valikoitui maastoduathlon ja kisapaikaksi halusin ehdottomasti kotipaikkani Nastolan. Tavoitteena on tehdä tapahtumasta jokavuotinen, kertoo Valtteri Bottas.

Tulossa rento tapahtuma

Kilpailun ilmoittautuminen on avoinna. Naisten ja miesten sarjojen lisäksi kisaan voi osallistua perheenä. Miehillä ja naisilla matkana on 5 km juoksu, 20 km pyöräily ja 3 km juoksu. Perhesarjan voi suorittaa 2-3 henkilön joukkueena, joista yhden on oltava 16-vuotias tai alle. Perhesarjassa juostaan 1,5 km, maastopyöräillään 5 km ja juostaan jälleen 1,5 km. Kilpailuun otetaan mukaan 200 osallistujaa, perhesarjaan osallistujia odotetaan saman verran.

- Tavoitteena on tehdä mukava tapahtuma, jossa on rento meininki – kunnon kilpailuhenkeä unohtamatta. Olisi mahtavaa, jos formulafanit ja jengi tulevat sekä Suomesta että ulkomailta katsomaan mistä olen lähtöisin. Urheilu on niin hieno juttu, joten toivon, että tämäkin kilpailu kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän. Kisapäivää voi tulla seuraamaan koko perheen voimin, Valtteri korostaa.

Katsojille päivästä rakennetaan tapahtumarikas. Kisaa voi seurata maalialueella, Pajulahden isolla nurmikentällä, sekä metsäreitin varrella. Tapahtuman monet yhteistyökumppanit pitävät huolen, että jokaiselle riittää tekemistä ja kokemista päivän aikana. 

Valtteri Bottas Duathlonin hyväntekeväisyyskohde on Starlight Children´s Foundation. Järjestön tavoitteena on tuoda iloa ja hyvää mieltä vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä elämään. Valtteri Bottas on ollut mukana Starlightin toiminnassa jo useamman vuoden.

Lahden alueelle lottovoitto

Lahden kaupungin ja koko seudun näkökulmasta Valtteri Bottas Duathlonin järjestäminen alueella on arvokas ja merkittävä asia. Tapahtumalla nostetaan esiin päijäthämäläisiä matkailun ja asumisen vetovoimatekijöitä, kuten puhdasta luontoa ja liikuntareitistöjä.

- Emme ole uskaltaneet villeimmissä visioissamme tällaisen unelman toteutumiseen. Valtteri Bottas korostaa usein kotipaikkansa merkitystä. Nyt meillä on hänen nimeään kantava tapahtuma, joka saa huomiota sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Tämä on meille kaikille aluemarkkinoinnin näkökulmasta lottovoitto, Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman tiivistää tunnelmat sanoiksi.

- Kotipaikka on aina ollut minulle tärkeä. Nastolassa on hyvät mahdollisuudet urheilla ja sijainti on loistava. Tuon mielelläni esiin sitä, mistä olen kotoisin. Arvostan juuriani, Valtteri Bottas korostaa.

Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi
Aika: Su 20.8.2017 klo 12-16
Paikka: Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167
Matkat: miehet & naiset 5 km juoksu + 20 km maastopyöräily + 3 km juoksu.
Family Duathlon: 1,5 km juoksu + 5 km maastopyöräily + 1,5 km juoksu
Hinta: 77 euroa / perhesarja veloituksetta
Lue tarkemmat tiedot: www.valtteribottasduathlon.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri