Imatran XTERRA-maastotriathlonin voitot Venäjälle ja Iso-Britanniaan

Venäjän Pavel Andrejev karkasi pyöräilyosuudella, kun takana polkenut Jan Kubicek kaatui. Kuva: XTERRA

Venäjän Pavel Andrejev karkasi pyöräilyosuudella, kun takana polkenut Jan Kubicek kaatui. Kuva: XTERRA

Kansainvälisen XTERRA-maastotriathlonsarjan kaikkien aikojen ensimmäinen suomalaisosakilpailu käytiin sunnuntaina Imatran Rauhassa.

 

Suomeen saatiin kaksi kolmossijaa, kun Panu Lieto ja Elina Honkavuori tulivat miesten ja naisten Pro-sarjoissa maaliin kolmansina. Voitot menivät Venäjälle ja Iso-Britanniaan.

AndrejevXTERRAKuva: XTERRA

Kilpailu koostui 1500 metrin uinnista, 30 kilometrin maastopyöräilystä ja 10 kilometrin maastojuoksusta. Miesten kilpailussa Panu Lieto oli uintiosuudella ylivoimainen ja nousi vedestä yli kolmen minuutin johtoasemassa. Kova maastopyöräilijä Pavel Andrejev sai Liedon kuitenkin pyöräilyosuudella kiinni ja meni ohi. Tshekin Jan Kubicek polki myös venäläisen kannoilla, mutta kaatuminen pudotti hänet voittajan kyydistä.

JessenCeciliaXTERRARuotsin Cecilia Jessen maastojuoksuosuudella. Kuva: XTERRA

Suopätkiäkin sisältäneellä maastojuoksuosuudella kärkimiehet pitivät keskenään lähestulkoon samaa tahtia ja näin maastopyöräilyn jälkeen syntyneet erot pitivät. Andrejev tuuletti voittoa yli neljän minuutin erolla Kubicekiin. Panu Lieto oli tshekin takana kolmas.

Naisten sarjassa britti Louise Fox piti parasta kyytiä. Ruotsin Cecilia Jessen oli toinen ja Suomen Elina Honkavuori kolmas.

Ensi vuonna Imatran osakilpailu järjestetään elokuussa. Pro-sarjan ohella Rauhassa kilpailtiin myös ikäluokkasarjoissa ja viestissä.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri