Triathlonistin juhannus: Jarmo Rissanen ui Valkeisenlammessa kun uimahalli on kiinni

Jarmo Rissanen vuoden 2016 Vantaa Triathlonilla.

Jarmo Rissanen vuoden 2016 Vantaa Triathlonilla.

Jarmo Rissanen on kestävyysurheilun seuraajille tuttu nimi monesta lajista. Viime vuosina tulosta on syntynyt etenkin triathlonin puolella. Kestävyysurheilu.fi kyseli, miten triathlonistin juhannus etenee.

Rissanen viettää tällä kertaa kapunkijuhannusta kotonaan Kuopiossa. Aiemmin keskikesän juhlaa on vietetty milloin missäkin: kisoissa ulkomailla tai mökillä. Tällä kertaa poika menee juhannuksen luo mummolaan, joten Rissanen keskittyy harjoitteluun.

Harjoituksellisesti hän odottaa juhannuksen menoliikenteen rahoittumista.

- Ajattelin polkea 170 kilometriä Juankosken ja Nilsiän suunnassa sorateitä ja asfalttiteitä pitkin cyclocross-pyörällä. Lauantaina on vähän autoja tiellä, Rissanen kertoo.

Triathlonistille juhlapyhät tuovat lisää avovesiuintia ohjelmaan.

- Parinsadan metrin päästä löytyy Valkeisenlampi. Siellä pitää mennä uimaan, vaikka vesi on kylmää. Uimahalli on kiinni kolme päivää, Rissanen valaisee juhannuksen erikoisjärjestelyitä.

Omalla mökillään hän olisi voinut myös uida karussa ja kasvillisuudesta vapaassa järvessä. Rissanen uskoo, että moni muukin triathlonisti käyttää juhannuksena järveä uimiseen ja rauhallisia liikenneväyliä pyöräilyyn.

Kova harjoittelu kuluttaa myös energiaa. Rissasen juhannuksen lempiherkut ovat suolaperunat ja makkara.

- Maito, limonaati ja muutama palauttava olut siihen päälle, Rissanen täydentää onnituneen juhannuksen reseptiä.

Seuraavan kerran Rissanen kilpailee Vierumäen Finntriathlonilla perusmatkan. Tämän jälkeen on Kuopio-triathlon japuolivälissä heinäkuuta on vuorossa Joroisten SM-puolimatka. Kausi jatkuu Tahkon täydenmatkan SM-kilpailulla elokuussa. Syksyllä suunnitelmissa on ulkomaisia kilpailuja, muun muassa duathlonin MM-kisa Sveitsissä, jossa juostaan 10 kilometriä, pyöräillään 150 kilometriä ja juostaan 30 kilometriä.

- Hyvää määräharjoittelua pitää saada kasaan vielä kesäkuun aikana, Rissanen kertoo.

-Juho-Veikko Hytönen

Muiden urheilijoiden juhannuskuulumiset:
Martti Siikaluoma
Lotta Lepistö
Tuomas Grönman
Anna Närhi
Maija Oravamäki
Ristomatti Hakola

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri