Finntriathlonilla vuorossa Vierumäen perusmatka lauantaina

Kuva: Bullseye Photography

Kuva: Bullseye Photography

Sportyfeel Finntriathlon Vierumäki kilpaillaan tulevana lauantaina noin 650 kilpailijan voimin.

Kyseessä on perusmatkan triathlonkilpailu, jossa kilpaillaan ns. neljäsosamatkoilla. Uintiosuus on 1500 metriä, pyöräily 40 kilometriä ja juoksu 10 kilometriä. Miesten ja naisten yleisen sarjan lähtö on klo 11.30. Päivän toinen lähtö on 12.45.

Uintiosuus suoritetaan viime vuoden tapaan kahdessa järvessä. Uinnin lähtö on Valkjärven rannalta.

- Ensimmäiset sadat metrit uidaan Valkjärvessä kohti kannasta, jossa rantaudutaan ja ylitetään noin 10 metrin matka. Tämän jälkeen pulahdetaan Suurjärveen, jossa uidaan vastapäivään noin 750 metrin mittainen kierros. Sieltä palataan kannaksen yli takaisin Valkjärveen, Finntriathlonin tapahtumapäällikkö Tiina Boman kertoo järjestäjien tiedotteessa.

Viime vuonna Vierumäellä miesten kolmen kärki oli Darby Thomas, Panu Lieto ja Jarmo Rissanen. Naisissa kolme parasta olivat Minna Koistinen, Heidi Hyvärinen ja Venla Koivula-Huttunen.

40 lasta tärkeänpaikanleirillä

Kilpailun ohessa viikonlopun aikana järjestetään Finntriathlon Oy:n ja Finntriathlon Masters Ry:n organisoima Tärkeänpaikanleiri. Kyseessä on 10–15-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattu ilmainen leiri, jonka varat ovat kerätty hyväntekeväisyyskampanjoilla ja yhteistyökumpaneiden avulla.

40 lapsen leiri alkaa perjantaina 30.6 ja loppuu sunnuntaina 2.7. Leirin rehtorina on Juuso Manninen.

- Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus ja olemme aina pyrkineet katsomaan pitkälle eteenpäin sekä kantamaan oman kortemme kekoon yhteisen hyvän vuoksi, Tiina Boman toteaa.

Sportyfeel Finntriathlon Vierumäen sivut.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri