Jarmo Rissanen kolmas Mallorcan triathlonissa – onnistuminen mäkisellä pyöräilyosuudella toi palkintosijan

Jarmo Rissanen (oik.) oli kolmas Mallorcalla. Kuva: Rafa Babot

Jarmo Rissanen (oik.) oli kolmas Mallorcalla. Kuva: Rafa Babot

Jarmo Rissanen oli kolmanneksi vahvin, kun Espanjan Mallorcan saaren itäosassa sijaitsevassa Portocolomissa käytiin sunnuntaina kokonaispituudeltaan 111 kilometrin triathlon.

Kilometrin uinnista, 100 kilometrin pyöräilystä ja 10 kilometrin juoksusta koostuneen kilpailun erikoisuus oli pyöräilyosuuden 1680 nousumetriä. Kilpailijoita haastettiin kuuluisalla San Salvadorin nousulla, joka kiivettiin kahdesti. Nousulla on pituutta 4,6 kilometriä, jonka aikana kiivettiin serpentiinitietä 494 metriä ylöspäin.

Rissanen nousi vedestä edellään parikymmentä miestä, mutta kärkeen uumoilluista kilpakumppaneista Fabian Rahn, Andreas Linden ja Timothy Van Houtem olivat suomalaisen tuntumassa. Vahvana pyöräilijänä tunnettu Rissanen nosti itsensä palkintotaisteluun seuraavan sadan kilometrin aikana.

Lähes pari minuuttia Rissasta nopeammin uinut Michael Van Cleven jatkoi vahvaa menoa pyörällä ja karkasi kilpailun ylivoimaiseen voittoon jo varhaisessa vaiheessa. Rissanen nousi 23 kilometrin ajon jälkeen toiseksi pitäen paikkansa vaihtoon asti.

Portocolomin rantatiellä käydyllä juoksuosuudella Rissanen joutui päästämään Van Houtenin ohitseen ja saapui maaliin kolmantena. Ero voittajaan oli reilu viisi minuuttia, kakkoseksi tullut Van Houtem oli reilun minuutin nopeampi.

- Uinti meni yllättävän hyvin, huomasin olevani Rahnin, Lindenin ja Van Houtemin kanssa yhdessä vaihdossa. Luulin että näen unta siinä vaiheessa. Pyöräily sujui tosi hyvin koko matkan, mutta serpentiinilaskuissa jouduin antamaan vähän siimaa reitin paremmin tunteville, Rissanen mietti kisan jälkeen.

Taipuminen belgialaisen taakse kolmossijalle viiden ja puolen kilometrin juoksun jälkeen ei liiemmin harmittanut Rissasta, vaan hän oli tyytyväinen sunnuntain kokonaispanokseen.

- Van Houtem voitti viime vuonna Challenge Madridin täysmatkan ja lupasin yrittää tulla sinne haastamaan syksyllä, kun nyt oli suhteellisen tiukkaa, Rissanen sanoi.

Panu Lieto oli kilpailun 18:s johdettuaan kisaa uintiosuuden jälkeen. Kaikkiaan pidemmän matkan selvitti 116 triatleettia ja puolimatkalla kilpailijoita oli yli 400.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri