Darby Thomas neljäs uransa viimeisessä Ironman-kilpailussa

Thomas Darby pääsi uransa viimeisessä Ironman-kilpailussa vielä starttaamaan kotiyleisön edessä.

Thomas Darby pääsi uransa viimeisessä Ironman-kilpailussa vielä starttaamaan kotiyleisön edessä.

Lahden Ironman-kilpailun miesten pro-sarjassa parasta suomalaisvauhtia piti Darby Thomas. Neljänneksi sijoittuneen Thomasin loppuaika oli 4:03,34, ja hän hävisi kilpailun voittaneelle Etelä-Afrikan Matt Trautmanille yhdeksän minuuttia.

Thomasin kilpailu oli rajusti nousujohteinen, sillä uintiosuuden jälkeen hän vaihtoi vasta sijalla 50 lähes seitsemän minuuttia kärjestä. Pyöräilyosuuden jälkeen Thomas nousi jo seitsemänneksi yhdeksän minuutin ja 11 sekunnin päähän kärjestä. Juoksuosuudella sijoitus nousi vielä kolmen pykälän verran.

- Kisa oli ihan hyvä, mutta uinti oli tänään liian heikkoa. Katselin maisemia, enkä päässyt siinä tänään kovaa, Thomas naureskeli.

- Sen jälkeen tuntui tosi hyvältä. Neljäs sija oli huonon uinnin takia tarpeeksi hyvä tänään.

Lahden Ironman-kilpailu oli 35-vuotiaan Thomasin uran viimeinen Ironman-startti. Mies nähdään vielä viivalla kolmen viikon kuluttua Joroisten puolimatkan SM-kilpailuissa, mutta sen jälkeen triathlonura on taputeltu.

- Olen voittanut puolimatkan SM-kultaa neljä kertaa. Toivottavasti tulisi vielä viides voitto. Kunto tuntuu ihan hyvältä tällä hetkellä.

Uran jälkeen Thomas aikoo suuntautua valmennuspuolelle. Toiveissa olisi tulevaisuudessa valmentaa nuoria triathlonisteja.

- Iso syy lopettamiselle on, että haluan viettää enemmän aikaa kotona lasten kanssa. Triathlon on niin raskas ja vaatii viikossa niin monta tuntia harjoittelua, ettei siinä ehdi tarpeeksi olla kotona. Jatkossa voisin harrastaa jotakin hauskaa urheilua, kuten maastojuoksua tai pyöräilyä, mutta ikäluokkasarjoissa minua ei täällä nähdä, Thomas päätti.

Tulokset

Korjattu Darby Thomasin nimi.

Premiumsport.fi

ulvang banneri