Thomas ja Koistinen triathlonin puolimatkan Suomen mestareiksi Joroisissa

Thomas Darby päätti uransa Suomen mestaruuteen. Kuva: Bullseye Photography

Thomas Darby päätti uransa Suomen mestaruuteen. Kuva: Bullseye Photography

Triathlonin puolimatkan SM-kisat kilpailtiin tänään Joroisissa.

1,9 kilometrin uinnin, 90 kilometrin pyöräilyn ja 21,1 kilometrin juoksun jälkeen miesten SM-kultaa voitti Turun Urheiluliiton Darby Thomas, jonka loppuaika oli 3.55,35. Päivän nopein oli Venäjän Giorgii Kaurov, jonka loppuaika oli 3.54,55. SM-hopealle ylsi TriathlonSuomen Joona Tuikka ajalla 3.57,30 ja pronssille Swimming Club Vuokatin Toni Pystö (3.58,37).

Triathlonuransa SM-kultaan päättänyt Darby Thomas oli tyytyväinen päivän suoritukseen.

- Uinti ilman märkäpukua oli hieman haasteellista, mutta sujui ihan ok. Pyörällä vauhti pysyi hyvänä ja juoksu sujui lopulta hyvin, Thomas kommentoi.

KoistinenBullseyeMinna Koistinen tuuletti Suomen mestaruutta. Kuva: Bullseye Photography

Koistinen naisten mestari

Naisten SM-kultaa vei suvereenilla esityksellä TriathlonSuomen Minna Koistinen. Pyöräosuudella muilta karannut Koistinen tuli maaliin ajassa 4.16,02. Hopealle ylsi Team Manyonen Anni Antikainen (4.30,10) ja pronssille TriathlonSuomen Mirka Vahtera (4.32,24).

- Uinti sujui hyvin ja pyörällä kulki todella kovaa. Juoksussa painoin kovaa loppuun asti, vaikka ero kakkoseen oli selvä, Koistinen sanoi.

Ikäsarjoissa jaettiin myös SM-mitaleita. Päivän nopein SM-sarjojen ikäsarjalainen oli miesten 40-44 sarjan SM-kultaa voittanut Antti Ylönen 4.07,34.

Joroisissa 35-vuotisjuhla

Joroisten kilpailussa vietettiin suomalaisen triathlonin 35-vuotisjuhlaa. Kilpailua edeltäneet kuumat sääolosuhteet saivat Valvatuksen veden lämpötilan nousemaan niin korkealle, että kilpasarjoissa märkäpuvut olivat kiellettyjä. Aamulla veden lämpötila oli 24,9.

- Ilman märkäpukua uiminen sujui hienosti ja kilpailijoilta tuli palautetta, että päätös oli oikea. Keskeytyksiä uinnissa tuli normaalia vähemmän, tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen sanoi.

Ukkosen uhka aikaisti kilpailun lähtöä puolella tunnilla, mutta kilpailu eteni pitkään kuivissa sääolosuhteissa. Iltapäivällä alkanut rankkasade asetti omat haasteensa, mutta lukuisat kilpailijat tekivät siitä huolimatta omia ennätyksiään.

Tulokset

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri