Liisa Lilja puolustaa lauantaina paratriathlonin maailmanmestaruutta

Liisa Lilja lähtee hyvillä mielin lauantain MM-kilpailuun Australiassa. Kuva: Marko Törmänen

Liisa Lilja lähtee hyvillä mielin lauantain MM-kilpailuun Australiassa. Kuva: Marko Törmänen

Viime vuonna Rotterdamissa maailmanmestaruuden voittanut paratriahtlonisti Liisa Lilja lähtee puolustamaan luokkansa PTS 2 mestaruutta hieman uudesta tilanteesta.

Keväällä operoitu vammaton jalka otti aikansa toipuakseen kilpailukuntoon, ja kauden avaus tapahtuikin vain reilut kolme viikkoa sitten Lausannen maailmancupin kilpailussa. Näin ollen todellinen kilpailukunto ja oma taso muihin nähden on todellakin arvoitus, sillä Lausannessa eivät muut maailman huiput olleet paikalla.

Operation seurauksena Lilja pystyi aloittamaan juoksuharjoittelunsa vasta kesä-heinäkuun vaihteessa ja silloinkin erittäin varovaisesti. Juoksu on kuitenkin sujunut nousujohteisesti. Pyöräily- ja uintiharjoittelu ovat tulleet entistä tutummaksi kuluneen harjoituskauden ja kesän aikana.

Viime viikkojen harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja juoksuvauhti on parantunut päivä päivältä. Lilja on viimeistellyt kuntoaan viime viikon lauantaista lähtien keväisen ja aurinkoisen sään suosiessa Australian Gold Coastilla, jossa käydään WTS -sarjan Grand Final 2018 tapahtuma. Samassa yhteydessä kilpaillaan myös paratriahlonin MM -mitaleista.

‒ Kiva päästä taas viivalle kaikkien muiden kanssa. Kisassa on todellakin mukana kaikki meidän luokan parhaat, joten oma nykyinen taso tulee kyllä mitattua. Ainahan minä lähden kilpailua voittamaan, mutta toki tiedostan vähäisen juoksuharjoittelun tälle kaudelle ja reitti on kuitenkin sellainen, että juoksuosuudella lopulliset ratkaisut tehdään. Kilpailu on kuitenkin aina oma juttunsa ja siinä voi tapahtua monenlaista. Täysillä alusta loppuun ja katsotaan mihin se tällä kertaa riittää, totesi hyväntuulinen Lilja torstain kevyen harjoituksen jälkeen.

- Marko Törmänen

Premiumsport.fi

ulvang banneri