Liisa Lilja neljäs paratriathlonin MM-kilpailussa Australian Gold Coastilla

Liisa Lilja. Kuva: Marko Törmänen

Liisa Lilja. Kuva: Marko Törmänen

Paratriathlonistit kilpailivat World Triathlon Series (WTS) -sarjan Grand Final -tapahtumassa omista MM-mitaleistaan Australian aurinkoisessa ja lämpimässä kevätkelissä.

Suomelta kilpailussa oli mukana viime vuoden maailmanmestari Liisa Lilja, joka kilpailee naisten PTS 2 -luokassa.

Liljan harjoitus- ja kilpailukautta on vaikeuttanut keväällä tullut loukkaantuminen ja sen yhteydessä tehty operaatio terveeseen jalkaan. Juoksuharjoittelun Lilja pystyi aloittamaan tästä syystä vasta kesä-heinäkuun vaihteessa, ja myös kilpailukauden avaus siirtyi aina elokuun puoleen väliin saakka.

Harjoituskauden vaikeudet huomioiden, Liljan neljäs sija oli erittäin hyvä saavutus ja kokonaisuutena kilpailusuoritus oli tasapainoinen. Ero mitaliin oli sen verran suuri, että neljäs sija oli parasta, mitä tällä kertaa oli saavutettavissa. Toki mitalitta jääminen aina harmittaa, mutta samalla "reppuun" tarttui iso kasa tärkeitä ranking-pisteitä. Paratriahlonin rankijärjestelmässä otetaan huomioon kauden kolmen parhaan kilpailun pisteet, ja ne ovat äärimmäisen tärkeitä mm. kohti Tokion paralympialaisia ja sinne paikan saavuttamisessa.

‒ Kilpailu oli kuntoni mukainen suoritus. Uinnin alussa jäin ns. toisten naisten jalkoihin, mutta ensimmäiselle poijulle tullessa, olin ryhmässä taas mukana. Hiukan kovempaa uintia olisin itseltäni odottanut, mutta nyt se oli tuollainen, Lilja kertoo.

‒ Pyöräilyosuudella oli kolmella ensimmäisellä kierroksella hieman ruuhkaa ja piti jopa varoa, ettei tule turhaa peesausta. Peesaushan meillä on kiellettyä ja siitä ei kestä ottaa rangaistusta, jos mielii pärjätä. Loppua kohti sekin osuus parani ja ajo oli lopulta sen mukaista mitä odotin. Juoksu oli jo astetta parempaa kuin reilu kolme viikkoa sitten Lausannessa, mutta kyllä siinä on vielä tekemistä, että pystyn haastamaan taas muita kärkinaisia. Tärkeintä oli olla taas mukana ja nähdä oma taso. Tietääpähän mitä tulevan harjoituskauden aikana on tehtävä. Kausi jatkuu vielä lokakuussa Madeiran maailmancup kilpailulla, jotta saan ne tarvittavan kolmen kilpailun pisteet kasaan myös tältä kaudelta, kertasi Lilja tuntemuksiaan kilpailun jälkeen.

MM-matkan jännittävät vaiheet jatkuivat vielä kilpailun jälkeen. Kaakkois-Aasiassa riehuva hirmumyrsky on peruuttanut lentoja ja Liljan seuruekin joutui muuttaman matkareittiään. He pääsevät kotiin alkuviikosta Singaporen kautta.

Tulokset

- Marko Törmänen & kestävyysurheilu.fi

Premiumsport.fi

ulvang banneri