Daniela Ryf ylivoimainen ykkössuosikki naisissa – Sali, Carfrae ja monta muuta ehdokasta seuraaville sijoille

Daniela Ryf. Kuva: Craig Kolesky/Red Bull Content Pool

Daniela Ryf. Kuva: Craig Kolesky/Red Bull Content Pool

Jos miesten kilpailusta odotetaan voiton osalta tiukkaa, on Ironmanin täyden matkan naisten MM-kilpailussa ennakkosuosikin paineet vain yhdellä urheilijalla: Daniela Ryfillä.

Sveitsiläinen on voittanut kolme edellistä kilpailua Havaijilla. Viime vuonna ykköstila irtosi yhdeksän minuutin erolla muihin, eikä tällä hetkellä näytä siltä, että kilpakumppanit voisivat häntä pysäyttää.

Ryf siirtyi Ironmanin pidemmille matkoille vuonna 2014. Samana vuonna hän oli Konan MM-kisan kakkonen. Sen jälkeen kukaan ei ole voittanut sveitsiläistä Havaijilla. Kuluvalla kaudella Ryf on edennyt niin ikään voitosta voittoon, kirkkaimpana kruununa Ironmanin puolimatkan MM-kulta Etelä-Afrikassa syyskuussa.
Ironmanin MM-kilpailu on pitkä suoritus ja moni asia voi mennä pieleen, myös Ryfillä. Sveitiläisen ongelmat avaavat mahdollisuuksia muille naisille voiton suhteen ja toki myös seuraavat palkintosijat kiinnostavat monia naisia.

SaliKaisa2KuvaKaisa Salilla on hyvät mahdollisuudet palkintopallille.

Yksi näistä naisista on Suomen Kaisa Sali, jolla on onnistuessaan erinomaiset mahdollisuudet kolmen parhaan joukkoon. Viime vuonna Salin edellä Ryfin lisäksi olivat Lucy Charles, Sarah Crowley ja Heather Jackson, jotka kaikki ovat mukana myös lauantaina.

CharlesLucyGraemeMurrayRedBullContentPoolLucy Charles. Kuva: Graeme Murray/Red Bull Content Pool

Kolminkertainen Kona-voittaja Mirinda Carfrae on ainoa triatleetti, joka on onnistunut kukistamaan Daniela Ryfin Havaijilla. Tämä tapahtui vuonna 2014. Sen jälkeen australialainen on jäänyt Ryfin jalkoihin. Viime vuonna Carfrae oli äitiyslomalla, mutta on tehnyt täksi kaudeksi paluun kilpailuihin. Hänen kuntonsa on arvoitus, mutta kolminkertaista voittajaa ei kannata jättää pois laskuista, kun arvuutellaan kisan päätteeksi palkintopallille kiipeävien naisten nimiä.

Naisten kilpailu käynnistyy lauantaina kello 6.40 paikallista aikaa eli 19.40 Suomen aikaa.

Pro-ryhmän osallistujalista

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri