Kaisa Sali uskoo olevansa vahvempi kuin ennen – ”Tänä vuonna kilpailu naisten sarjassa on kovempaa kuin koskaan”

Kaisa Sali on valmistautunut kisaan Havaijilla jo kolmisen viikkoa. Kuva: Jesse Väänänen

Kaisa Sali on valmistautunut kisaan Havaijilla jo kolmisen viikkoa. Kuva: Jesse Väänänen

Triatlonisti Kaisa Salin kauden pääkilpailu koittaa lauantaina Havaijilla, kun edessä on Ironmanin täyden matkan MM-startti.

Sali on yksi monesta palkintopallikandidaatissa naisten kilpailussa, jossa ylivoimainen ykkössuosikki on Sveitsin Daniela Ryf.

Viimeiset kaksi vuotta Sali on ollut Havaijilla viides. Viime vuonna mahdollisuuksia olisi ollut parempaankin, mutta vatsaongelmat pudottivat sijoitusta.
Lauantaina Sali yrittää toista kertaa kilpailun palkintopallille. Hän on viettänyt jo kolmisen viikkoa Havaijilla, jonne hän saapui Boulderista korkean paikan leiriltä.

- Halusimme tulla hieman aikaisemmin kuin aikaisempina vuosina tänne saarelle toisaalta kuumaan sopeutumisen takia ja toisaalta harjoittelemaan tuulisissa olosuhteissa pyöräilyä, Sali kertoo Kestävyysurheilu.fi:lle.

SaliKaisaJesseVaananenKuva: Jesse Väänänen

Harjoittelu on sujunut viimeiselle viikolle asti hyvin. Pyöräily on tuntunut vahvalle ja juoksuunkin on löytynyt napsun verran kestävyyttä. Lauantaina nähdään, mihin suoritus riittää.

- Tavoittelen parasta suoritustani koskaan ja uskon että pystyn normaalina päivänä parantamaan aikaisempaa suoritustani, Sali kertoo.

Konalla tuuliolosuhteet vaikuttavat suoritukseen erittäin paljon ja lopullisen säätilan näkee vasta kisapäivänä.

- Uskon, että tänä vuonna kilpailu naisten sarjassa on kovempaa kuin koskaan ja varsinaista tulostavoitetta en itse juuri ajattele. Pyrin tekemään niin hyvän suorituksen kuin mahdollista ja sitten maalissä näemme mihin se riittää. Uskon kyllä, että ilman mitään erityisiä ongelmia olen vahvempi kuin ennen.

Konan Ironman-kilpailu käynnistyy lauantaina illalla Suomen aikaa.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri