Kaisa Sali pettyi: Voimaton päivä Havaijilla

Kaisa Sali paransi pyöräilyosuuden aikaansa vartilla viime vuodesta. Kuva: Jesse Väänänen

Kaisa Sali paransi pyöräilyosuuden aikaansa vartilla viime vuodesta. Kuva: Jesse Väänänen

Kahtena viime vuonna viidenneksi sijoittunut Sali tavoitteli Havaijin Ironman-kilpailussa palkintopallisijoitusta, mutta joutui tyytymään seitsemänteen sijaan.

Sali kuvaili STT:lle olon olleen väsynyt ja voimaton. Hän ehti harkita matkalla keskeyttämistä useampaan kertaan, mutta yleisön kannustus toi lisävoimia ja Sali taisteli maaliin.

– Oli tosi kovaa henkistä taistoa koko päivä, hän kommentoi STT:lle.

Väsymyksen hän arvioi johtuneen liian kovasta harjoittelusta kilpailua edeltävien viikkojen aikana.

– Tämä on kuitenkin sellainen kisa, että jos treeneissä ei riskeeraa, ei siellä podiumilla olla. Nyt se riskin ottaminen vähän niin kuin kostautui, Sali sanoi.

Havaijilla tehtiin ennätysaikoja, sillä pyöräilyosuuden tuulettomuus helpotti matkaa. Uinti ja juoksu olivat kuitenkin Salille hankalia. Uinnissa hän kertoo jääneensä alussa liian kiltteyden vuoksi heikompien uimareiden joukkoon. Juoksussa päivän heikko tunne ja väsymys ehtivät kasaantua.

‒ Ottaa kovasti päähän, koska en päässyt tavoitteeseeni. Toisaalta olen ylpeä, että pystyin taistelemaan maaliin, koska oli erittäin vaikea päivä. Nyt on tosi väsynyt ja tyhjä olo, eri tavalla kuin sellaisen hyvän Ironmanin jälkeen, jossa on saanut fyysisesti irti, sanoi Sali Helsingin Sanomien haastattelussa.

Uransa jatkosta hän ei kisan jälkeen osannut sanoa mitään.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri