Oravamäki talvitriathlonin maailmancupiin Quebeciin

Viime vuoden Quebecin kilpailun startti. Kuva: Groupe Pentathlon

Viime vuoden Quebecin kilpailun startti. Kuva: Groupe Pentathlon

Suomen polkujuoksutapahtumia viime vuosina hallinnut Maija Oravamäki kisaa tulevana viikonloppuna Quebecissä talvitriathlonin maailmancup-osakilpailussa Women Elite -sarjassa.

Kisajärjestäjien mukaan houkutteleman Oravamäen piti osallistua Quebecin osakilpailuun jo viime talvena, mutta vetäytyi viime hetkillä ilmaantuneiden esteiden takia.

Quebecin osakilpailu koostuu lumikenkäjuoksusta, luistelusta ja vapaan hiihdosta.

– Lumikenkäily kisataan moottorikelkoilla pohjatulla reitillä ja luisteluosuus luonnonjäällä 400 metrin radalla. Itse kisaan luistelumonoihin kiinnitettävillä terillä, mutta jotkut käyttävät myös kilpaluistimia. Normaalin triathlonin tapaan kello käy myös vaihdoissa, kertoo Oravamäki.

Kokonaismatka Quebecissä on 25 kilometriä. Lumikenkäjuoksu on 4,5 kilometriä, luistelu 11 kilometriä ja hiihto 9,5 kilometriä.

Oravamäen ohjelmassa on ollut lumikenkäjuoksua ja vapaan hiihtoa runsaasti. Luistelussa hän luottaa viime talven pohjiin.

– Luistelin viime talvena 2-3 kertaa viikossa. Tänä talvena luistelukertoja kertynyt puolenkymmentä.

Oravamäki on kisannut aiemmin voitokkaasta talvitriathlonin MM-kisoissa Jämillä. Silloin lajeina olivat juoksu, maastopyöräily ja vapaan hiihto.

Quebecin maailmancup-osakilpailu käydään sunnuntaina 24. helmikuuta. Quebecissä on tarjolla lajitapahtumia puolentoista viikon ajan.

Tapahtumasivut: http://www.pentathlondesneiges.com/en

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri