Liisa Lilja avasi kautensa palkintosijalla Milanossa

Kuva: Marko Törmänen

Kuva: Marko Törmänen

Paratriathlonin korkeimman tason, World Paratriathlon Series (WPS) -kilpailu käytiin lauantaina aurinkoisissa olosuhteissa Italian Milanossa.

Suomen Liisa Lilja otti kauden avauksessa mukavan palkintopallisijoituksen sijoittumalla PTS2 -luokassa kolmanneksi. Kilpailun voitti selvällä erolla muihin USA:n Allysa Seely. Toiseksi sijoittui Liljan kanssa lähes yhdessä juoksemaan lähtenyt USA:n Hailey Danz.

Lilja oli Suomen ainoa edustaja kauden avauksessa. Paratriathlonmaajoukkueen toinen urheilija Jussi Lotvonen (PTS 4) avaa kautensa myöhemmin.

Liljan osalta kilpailun uintiosuus sujui kohtuullisesti ja hän nousi vedestä neljäntenä. Pyöräilyosuudella, joka ajettiin kolmena vajaan seitsemän kilometrin lenkkinä, Lilja piti paikkansa. Juoksuosuudella Lilja saavutti pyöräilyn jälkeen johdossa olleen Italian Veronica Yokon, joka sittemmin joutui keskeyttämään kilpailunsa.

Tuloksena kilpailusta tuli paljon tärkeitä ranking –pisteitä matkalle kohti Tokion 2020 paralympialaisia.

Suorituksessa näkyi talven rasitukset

Liljan menossa näkyi vielä leirijäykkyyttä ja terävimmän suorituskykyisyyden puute. Silti meno oli mukavan reipasta ja ennen kaikkea jaksavaa.

- Tulos ja sijoitus on ihan ok, mutta suorituksessa tuntui talven leirien rasitukset ja monilla osa-alueilla näytin olevan vielä niin sanotusti ruosteessa.

- Esimerkiksi ensimmäinen vaihtoni oli aivan hävyttömän huono ja muutamia muitakin elementtejä on petrattava kauden aikana. Aikaa MM- ja EM –kisoihin on vielä useampi kuukausi, joten eiköhän ne korjaannu. Tärkeintä on, että nyt on kilpailukausi avattu ja saatu paljon pisteitä, joten sen suhteen suurimmat jännitykset on saatu nyt pois, Lilja kertasi kilpailuntunnelmiaan.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri