Lahden Ironman loppuunmyyty

Lahden Ironman on loppuunmyyty. Kuva: Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland

Lahden Ironman on loppuunmyyty. Kuva: Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland

Kesäkuun lopussa kilpailtavan Lahden Ironmanin kaikki 1800 yksilökilpailupaikkaa ja 55 viestijoukkuepaikkaa on myyty loppuun

.

Tapahtuman osallistujajoukko on viime vuotta kansainvälisempi, sillä kilpailijoista 40 % on Suomen ulkopuolelta. Triathlonisteja on kaikkiaan 47 eri maasta. Venäläisiä kilpailijoita on mukana 197. Osallistujia on tulossa merkittävästi myös mm. Iso-Britanniasta, Saksasta, Yhdysvalloista, Ruotsista ja Sveitsistä.

– On hienoa nähdä, että tapahtuma kiinnostaa myös kansainvälisiä triathlonharrastajia. Suomen luonto ja Lahden kilpailuolosuhteet ovat tehneet lajin harrastajiin ison vaikutuksen. Lahti ympäristöineen on ideaali paikka triathlontapahtumalle, kilpailunjohtaja Tiina Boman toteaa järjestäjien tiedotteessa.

Kilpailu toteutuu viime vuoden tapaan iltakilpailuna, ja startti tapahtuu klo 15.30 Lahden Matkustajasatamassa. Kyseessä on ns. puolimatkan triathlonkilpailu, jossa uidaan 1,9 km, pyöräillään 90 km ja juostaan 21,1 km. Kilpailun kärki suoriutuu reitistä noin neljässä tunnissa ja viimeiset kilpailijat saadaan maaliin puolenyön aikaan.

Lahden satamaan on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua. Kilpailureitti on suljettu liikenteeltä viranomaismääräyksellä, mikä on syytä ottaa huomioon kilpailualueella liikuttaessa.

Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland:

• Kilpailumatkat ovat uinti 1,9 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21,1 km.
• Kilpailun lähtö on klo 15.30 ja viimeiset kilpailijat tulevat maaliin puolenyön aikoihin.
• Tapahtumakeskuksena toimivat Sibeliustalo ja Matkustajasatama. Pyöräreitti kiertää Hollolan ja Kärkölän alueella. Pyöräreitti suljetaan liikenteeltä kilpailun ajaksi.
• Kilpailun organisoi Finntriathlon, jolla on mittava kokemus triathlontapahtumien järjestämisestä Suomessa.
• Lapsille tarkoitettu maksuton IRONKIDS järjestetään tapahtuman yhteydessä perjantaina 28.6.
• IRONMAN on maailman suosituin osallistuvien urheilutapahtumien brändi, jonka nimen alla järjestetään yli 150 kilpailutapahtumaa ympäri maailman.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri