IBD Cycling laajentaa triathloniin

IBD Triathlon levittää sanomaa tulehduksellisista suolistosairauksista. Kuva: IBD Triathlon

IBD Triathlon levittää sanomaa tulehduksellisista suolistosairauksista. Kuva: IBD Triathlon

Suomalainen pyöräilytalli IBD Cycling laajentaa toimintaansa ja perustanut tallin yhteyteen oman triathlonryhmän, IBD Triathlonin.

Toiminnan tarkoituksena on levittää sanomaa tulehduksellisista suolistosairauksista entistä laajemmalle ryhmälle, saattaa ihmisiä vertaistuen pariin ja edistää suomalaista triathlonia. IBD tulee sanoista Inflammatory Bowel Diseases, eli tulehdukselliset suolistosairaudet.

Ryhmässä on IBD-sairastavia jäseniä, mutta kilpailutoiminnassa on mukana myös niitä, jotka eivät sairasta.

Ryhmän yhteistyökumppanina toimii Finntriathlon, ja ryhmä osallistuu kesän aikana erityisesti Finntriathlonin järjestämiin tapahtumiin IBD Triathlonin väreissä. Kilpailutoiminta tulemme näkymään myös muissa tapahtumissa, kuten Ironman 70.3 Lahdessa kesäkuussa.

– Triathlon on luonteva jatko IBD Cyclingissa tehdylle työlle pyöräilyn parissa, mutta ansaitsee oman huomionsa, ryhmänsä ja aktiviteettinsa. Minulle itselleni triathlon on ollut elämäntapa jo vuosia ja haluan antaa takaisin sitä yhteisöllistä hyvää mitä olen itse saanut triathlonista ja IBD-sairastavilta. Samalla tämä aktiviteetti on tapa yhdistää kaksi tärkeää omassa elämässäni olevaa asiaa: triathlonia ja IBD-sairautta. Ja niiden yhdistäminen on todellakin enemmän kuin mahdollista, kertoo Kaapo Annala IBD Triathlonin tiedotteessa.

IBD Triathlonin jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, eikä se velvoita mihinkään, mutta antaa mahdollisuuden olla mukana toiminnassa ja edustaa seuraa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri