Finntriathlon-kesä alkaa lauantaina Vanajanlinnasta

Kuva: Finntriathlon

Kuva: Finntriathlon

Finntriathlon Vanajanlinna käydään tulevana lauantaina Hämeenlinnassa.

Vanajanlinna avaa Finntriathlonin triathlonkauden jo kuudennen kerran. Lauantaina kilpaillaan pikamatkalla, jossa uidaan 750 metriä, pyöräillään 20 kilometriä ja juostaan 5 kilometriä. Sprinttimatkan lisäksi tarjolla on niin sanottu supersprintti, jossa matkoina ovat uinti 200 m, pyöräily 10 km ja juoksu 2,5 km.

- Tämä sopii oivallisesti lajia kokeileville sekä nuorille. Finntriathlon Vanajanlinna on myös Suomen Triathlonliiton Suomen Cup -kilpailusarjan ensimmäinen kilpailu, tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen sanoo järjestäjien tiedotteessa.

Kilpailun uintiosuus uidaan raikkaassa Katumajärvessä, pyöräreitti kulkee kuvankauniilla Vanajanlinnantiellä, ja juoksuosuudella nautiskellaan linnan pihapiirissä golfkentän tuntumassa.

- Vanajanlinnassa kilpailukeskus ja -reitit ovat lähellä toisiaan, joten yleisö pääsee seuraamaan kilpailua lähietäisyydeltä. Vanajanlinnan palvelut takaavat kilpailuvieraiden viihtymisen koko kilpailupäivän ajan ja tarvittaessa pidempäänkin, Kutvonen toteaa.

Mukana kilpailussa on jälleen maamme kansallista kärkeä, joista moni avaa kauden Vanajanlinnassa. Viime vuonna Vanajanlinnassa nopeinta vauhtia pitivät venäläinen Denis Selivertsov miehissä ja Astrid Snäll naisissa. Yleisen sarjojen lisäksi myös ikäsarjojen kärkisijoista käydään kova taistelu. Päivän ensimmäinen startti on kello 10.

Kilpailun järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Finntriathlonin kanssa Vanajanlinna, Hämeenlinnan kaupunki ja paikalliset yhdistykset.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri