Kaisa Sali kolmas Ironmanin täydellä matkalla Australiassa

Kuva: Jesse Väänänen

Kuva: Jesse Väänänen

Suomalaistriatleetti Kaisa Sali sijoittui kolmanneksi Ironmanin Tyynenmeren-Aasian mestaruuskilpailuissa sunnuntaina Australian Cairnsissa.

Naisten kilpailun voitti Uuden-Seelannin Teresa Adam ajalla 8.48.34.

Sali saapui uintiosuudelta neljäntenä lähes kuusi minuuttia Adamia perässä. Pyöräosuudella Sali nousi neljänneksi. Ero kärkikaksikko Teresa Adamiin ja Sarah Crowleyhyn oli jo yli kahdeksan minuuttia.

Kärkiryhmässä viiletti myös yhdysvaltalainen Sarah True, mutta hän menetti tajuntansa juoksuosuudella ja joutui keskeyttämään. Truen keskeytyksen myötä Salin kolmossija oli jo pyöräilyn jälkeen melko turvattu, sillä seuraava urheilija tuli takana yli kahdeksan minuutin päässä.

Maratonilla Crowley meni Adamilta menojaan, mutta vaikeudet alkoivat puolimatkassa. Lopulta australialainen ei pärjännyt uusiseelantilaiselle ja Adam juoksi kisan voittoon. Sali sai lopussa Corwleytä kiinni minuuttitolkulla, mutta matka loppui kesken ja suomalainen oli maalissa 14 sekuntia kakkosnaisen takana. Voittajalle Sali jäi 5.17 sekuntia.

Miesten kisan voitti niin ikään uusiseelantilainen Braden Currie ajalla 8.04.20. Voittomarginaali oli ruhtinaallinen 19 minuuttia. Molemmissa sarjoissa voittajat olivat samat kuin viime vuonna.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri