Kaisa Sali mukana Lahden Ironmanissa

Kuva: Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland

Kuva: Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland

Suomen ykköstriathlonisti Kaisa Sali osallistuu puolentoista viikon kuluttua käytävään Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland -kilpailuun. Kyseessä on Salin ensimmäinen IRONMAN-sarjan osakilpailu kotimaassa.

 

- On mahtavaa, että IRONMAN on tullut myös Suomeen. Kotiyleisön edessä on ihana kilpailla ja kisakatsomoon on kuuleman mukaan tulossa paljon tuttuja, Sali sanoo järjestäjien tiedotteessa.

Kaisa Sali lunasti kaksi viikkoa sitten Australian Cairnsissa himoitun lipun Havaijilla kilpailtaviin Ironmanin MM-kilpailuihin. Reilun viikon päästä Lahden Vesijärveen yhdessä lähes 2000 muun kilpailijan kanssa ampaisevalle Salille puolimatka toimii hyvänä harjoituksena matkalla kohti Konaa.

- Ennen Cairnsin kilpailua minulla oli kahdeksan kuukauden mittainen kilpailutauko ja sen kyllä huomasi. Jännitin kilpailua todella paljon ja rutiinit olivat pienesti hukassa. Olisi ehkä ollut hyvä käydä jossakin puolimatkan kilpailussa ennen sitä. Sain Cairnsista kuitenkin sen, mitä lähdin hakemaan: paikan Konalle. Nyt minulla on hyvin aikaa harjoitella ja pitää kisatuntumaa yllä, Sali kertoo.

Lahden puolimatka on Salin seuraavan kovan harjoitusjakson avaus. Kilpailun jälkeen hän harkitsee osallistumista Joroisten puolimatkan SM-kilpailuun ja elokuiseen Challenge Turkuun. Havaijille hän matkustaa kolmisen viikkoa ennen uran huipentavaa kilpailua.

- Tavoitteenani on saavuttaa Havaijilla podiumpaikka. Olen ollut Konalla kolmesti, enkä ole vielä kertaakaan saanut tehtyä siellä täydellistä suoritusta, hän toteaa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri