Liisa Lilja aloitti paralympiapaikan metsästyksen - 3:s Montrealin kilpailussa

Liisa Lilja tavoittelee paikkaa vuoden 2020 paralympialaisissa Kuva: SPU

Liisa Lilja tavoittelee paikkaa vuoden 2020 paralympialaisissa Kuva: SPU

 

Paratriathlonkauden kolmas WPS -tason osakilpailu käytiin Kanadan Montrealissa perjantaina 28.6.2019. Kilpailu oli samalla ensimmäinen tulevien Tokion 2020 paralympialaisten ranking -kilpailuista.

Ikkuna Tokioon on nyt auki tasan vuoden ja kaikkien osalta mukaan huomioidaan kolmen (3) parhaan kilpailun ranking -pisteet. Näin ollen paratriathlonistit taistelevat samaan aikaan koko kauden ranking -sijoista, mutta nyt haetaan myös henkilökohtaista paikkaa tuleviin paralympialaisiin. Jokaisesta vammaluokasta erillisen Tokio ranking -sijoitusten perusteella yhdeksän (9) parasta saa henkilökohtaisen paikan, kuitenkin niin, että maakohtainen maksimi on kaksi urheilijaa vammaluokkaa kohti. Viimeinen paikka menee joko järjestäjämaalle tai ns. "villikortti" paikkana.

Liisa Liljan (PTS2 -luokka) kilpailu oli hieman kaksijakoinen, mutta sijoitus jälleen kerran podiumilla, tällä kertaa kolmas.

- Semmoinen normipäivän suoritus ja ihan tyytyväinen olo. Uinti oli ok, mutta alkuun pitäisi saada maksimivauhtia, ettei kärki karkaisi heti siinä alun kiihdytyksessä mennessä eka poijulle. Pyöräily oli jostain syystä nihkeää varsinkin alussa, tosin loppua kohti ajo hiukan parani. Semmoinen terävyys puuttui ajosta. Juoksu on mennyt koko ajan eteenpäin ja nyt juoksin jo Danzin (kisan 2.) kanssa samaa vauhtia. Huhtikuussa Milanossa eroa oli vielä noin minuutti. Hyvä eka steppi kohti ensi vuoden Tokion kisoja nyt taskussa ja elo-syyskuun vaihteen MM-kisoihin on vielä aikaa. Lausannessa on vaativa pyöräreitti, joten silloin pitää fillarin kulkea muiden lajien ohella, kertasi Lilja kisan kulkua, paratriathlonin lajivastaavan Marko Törmäsen tiedotteessa.

Seuraavan kerran suomalaiset ovat mukana Tokion esikilpailussa 17.8.2019, jonka jälkeen on Lausannen MM -kilpailut 1.9.2019 ja Valencian EM -kilpailut 14.9.2019.

Tulokset

 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri