Ironman 70.3 kisattu Lahdessa - Baekkegård ja Lee voittoihin

Miesten voittaja Tanskan Daniel Baekkegård. Kuva: Ironman Lahti

Miesten voittaja Tanskan Daniel Baekkegård. Kuva: Ironman Lahti

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland kilpailtiin lauantaina Lahdessa. Miesten kilpailun nopein oli Tanskan Daniel Baekkegård ja naisten ykkönen oli Iso-Britannian India Lee.

Miesten kilpailu ratkesi juoksuosuudella, kun Baekkegård siirtyi kilpailun kärkeen. Baekkegårdin voittoaika oli 3.45,38.

- Olen hyvässä juoksukunnossa, joten olin itsevarma ja tiesin, että pystyn juoksemaan kovaa. Uinnin jälkeen oli huono olo, ja oksentelin pyöräilyn aikana. Silti juoksu kulki todella hyvin. Tämä oli toinen kerta Suomessa ja tämä on mahtava paikka kilpailla, Baekkegård kertoi.

Toiseksi sijoittui Australian Nicholas Kastelein, joka jäi Baekkegårdille noin kaksi ja puoli minuuttia. Miesten kolmas oli Sveitsin Manuel Kueng, jonka loppuaika oli 3.50,07.

Naisten kilpailun voitti India Lee. Lee siirtyi kilpailun johtoon pyöräilyssä, eikä luovuttanut kärkipaikkaa enää muille. Leen loppuaika oli 4.17,55.

- Pyöräilin hieman liian kovaa, ja valmentaja ei varmaan tule tykkäämään siitä. Juoksu lähti hyvin käyntiin, mutta toisella kympillä tuli vatsakramppeja, ja olin epävarma pystynkö juoksemaan maaliin. Tämä on ensimmäinen kertani Suomessa. Yleisö oli uskomaton. Tulen ehdottomasti ensi vuonna uudestaan, India Lee kertoi.

Naisten kilpailun kakkonen oli Iso-Britannian Katrina Rye ajalla 4.21,09. Kaisa Sali nousi juoksuosuudella kolmanneksi. Salin loppuaika oli 4.24,30.

kaisa saliKaisa Sali nappasi kolmannen sijan Lahdessa. Kuva: Lahti Ironman

- Oli mieletöntä kisata kotiyleisön edessä. Kannustus oli jäätävää! En ollut ihan palautunut edellisestä kilpailusta, mutta tästä lähtee treeni kohti Havaijin MM-kilpailuja, Sali totesi.

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finlandin kilpailumatkat olivat uinti 1,9 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21,1 km. Tapahtumakeskuksena toimivat Sibeliustalo ja Matkustajasatama. Kansainvälisen kilpailun osallistujista peräti 40 % oli Suomen ulkopuolelta.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri