Triathlonin täysmatkan Suomen mestaruudet ratkottiin Tahkolla

Juha-Matti Halonen voitti triathlonin täysmatkan Suomen mestaruuden. Kuva: Finntriathlon / Teemu Ojapalo

Juha-Matti Halonen voitti triathlonin täysmatkan Suomen mestaruuden. Kuva: Finntriathlon / Teemu Ojapalo

TriathlonSuomen Juha-Matti Halonen voitti Tahkolla triathlonin täysmatkan SM-kultaa. Naisten mestaruus meni Johanna Virtaselle.

Juha-Matti Halonen otti SM-kultaa kovalla loppuajalla 8.25,59. Tahkon vaativalla reitillä täysmatkalla uidaan 3,8 km, pyöräillään 180 km ja juostaan 42,2 km. Halosen uintiaika oli 53.00, pyöräilyaika 4.24,55 ja juoksuaika 3.04,14. Mies oli maalissa tyytyväinen päivän suoritukseen.

- Meni aika tarkkaan aikataulun mukaisesti, jonka olin laatinut. Ei tullut juuri yllätyksiä siinä mielessä. Uinnissa oli tarkoitus tehdä oma uinti, joka onnistui, vaikka lakki ja uimalasit lähtivät päästä 400 metriä ennen rantautumista. Pyörä kulki täysin suunnitelmien mukaan ja juoksu oli kontrolloitua, jossa tiesin koko ajan missä mennään. Tällä tasolla on hyvä tietää mihin pystyy ja loppuaika oli muutaman minuutin tarkkuudella se, mitä tavoittelin, Halonen totesi.

Kilpailun toiseksi nopein oli Valko-Venäjän Aliaksandr Vasilevich ajalla 8.33,17. SM-kilpailun ulkopuolella kilpaillut Vasilevich teki uinnissa huippuosuusajan 49.18. SM-hopealle ylsi Nastola triathlonin Toni Pystö omalla ennätysajalla 8.36,53. SM-pronssia otti Turun Urheiluliiton Ilkka Utriainen, jonka aika oli 8.56,32.

Naisten yleisessä sarjassa ainoana kilpailijana voiton vei Aqua Plus Triathlonin Johanna Virtanen ajalla 11.00,17.

johanna virtanen finntriathlon tahko 2019.jpgJohanna Virtanen voitti naisten sarjan. Kuva: Finntriathlon / Teemu Ojapalo

- Minulla on ollut hieman vaivoja, jotka haittaavat etenkin juoksua, mutta päätin lähteä tänne vielä täysmatkalla. Tavoite oli tulla matka 11 tunnissa, joten sujui ihan suunnitelmien mukaan, Virtanen kommentoi.

Täysmatkalla kilpailtiin myös ikäsarjojen SM-mitaleista. Täysmatkan lisäksi Tahkolla kilpailtiin lauantaina puolimatkalla ja savolaisella perusmatkalla. Perjantaina Tahkolla kilpailivat lapset. Hyvä sää siivitti kilpailuviikonlopun läpiviemistä.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri