IRONMAN Havaiji kilpaillaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä – Kaisa Salin hieno ura päätökseen

Kaisa Salin hieno ura saa päätöksen IRONMAN Havaiji kilpailussa. Kuva: Jesse Väänänen

Kaisa Salin hieno ura saa päätöksen IRONMAN Havaiji kilpailussa. Kuva: Jesse Väänänen

Ironmanin täyden matkan MM-kilpailu käydään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa Havaijilla. Kaisa Sali päättää hienon uransa tähän kilpailuun ja lähtee taistelemaan palkintopallisijoituksesta hyvin valmistautuneena.

– Valmistautuminen on kokonaisuudessaan sujunut todella hyvin. Olen saanut treenattua todella tasapainoisesti ja nousujohteisesti. Tuntuu siltä, että kauden edetessä harjoitukset ovat menneet paremmin ja paremmin, iloinen Sali kertoi Ylen haastattelussa.

– Palkintokorokesija on toki tavoite ja haave, mutta en ajattele, että se olisi ehdoton tavoite. Jos pystyn siihen, mihin tiedän fyysisesti pystyväni, niin olen tyytyväinen, vaikka en olisi podiumilla. Jos pystyn parhaaseeni, niin se riittää aika pitkälti podiumille.

Viime vuoden MM-kisoissa jalassa ollut rasitusvamma pilasi käytännössä kilpailun. Uraansa jo viime vuonna lopettelemassa ollut Sali, ei halunnut lopettaa uraansa epäonnistuneeseen kisaan.

– Olen koittanut malttaa vähän aikaisempaa enemmän. Olen kilpailut viimeisen vuoden aikana paljon vähemmän kuin viime vuonna, Sali kertoo.

– Yksi iso asia siihen, että jalkaani tuli se rasitusosteopatia, oli se, että tein vuoden sisään viisi täyden matkan triathlonia. Se oli aivan liikaa. Nyt olen tehnyt tänä vuonna vain yhden täyden triathlonin. Jalka on täydellisessä kunnossa nyt.

Uran viimeisestä kilpailusta puhuttaessa Salille nousee tunteet pintaan.

– Tämä kisa on herättänyt minussa todella suuria tunteita. Olen haaveillut tästä Havaijin kisasta siitä lähtien, kun olin 12-vuotias. Noin 26 vuoden ajan kisa on pyörähtänyt päässä joka päivä.

– Lauantaina on minun viimeinen tanssi tässä kisassa – kyllähän tämä on ihan mieletöntä. Odotan kisaa todella paljon. Minulla on hirveä halu saada selville, mitä minun kropasta vielä irtoaa. Pystynkö parempaan kuin aikaisemmin? Pystynkö saamaan kropastani kaiken irti? Sali pohti.

Vaikka kilpailu onkin luonnollisesti Salille todella erityinen, on keskittyminen viimeiseen kilpailuun kuitenkin huipussaan, eikä ajatuksen vielä anneta karata uran loppumiseen.

– Tuntuu ihan hyvälle ja rauhalliselle, tämä on viimeinen kilpailu. Olo ei ole vielä yhtään haikea. Olen keskittynyt siihen, että nautin ihan jokaisesta hetkestä. En mieti tulevaa. Nyt elän jokaisen päivän täällä täysillä, rauhallinen Sali sanoi.

Kilpailua voi seurata tapahtuman Facebook-sivuilta. Uusimmat uutiset ja kuvat kilpailusta löytyy Facebookin lisäksi myös tapahtuman Twitter- ja Instagram-tileiltä.

Liveseurantaa varten voi myös ladata Ironman Tracker -sovelluksen Google Playsta tai App Storesta.

- Otto Känkänen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri