Kangasala City Triathlon tyydyttää patoutunutta triathlonnälkää

Lasten Triathlonin uinti kovassa vauhdissa viime vuoden Kangasala Triathlonissa. Kuva: Kangasala Triathlon

Lasten Triathlonin uinti kovassa vauhdissa viime vuoden Kangasala Triathlonissa. Kuva: Kangasala Triathlon

Koronapandemian helpottaessa Kangasala City Triathlon uskaltaa luvata, että elokuun toisena viikonloppuna pääsee irti kesäpäivän pitäjässä.

Kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma on kokenut pientä päivitystä. Aiemmin kisapaikkana on toiminut auto- ja tieliikennemuseo Mobilia. Nyt kisakeskus siirtyy aivan Kangasalan keskustaan Vesaniemeen ja samalla tapahtuman nimi muuttuu uuden luonteen mukaisesti Kangasala Triathlonista Kangasala City Triathloniksi.

– Siirto tuo toivottavasti reitin varrelle entistä enemmän katsojia ja tunnelmaa. Vaikka sijainti on lähellä ydinkeskustaa, pääsevät osallistujat nauttimaan pyöräily- ja juoksureiteillä Kangasalan upeista maalaismaisemista, kertoo tapahtuman isä Simo Hillo.

– Pyöräilyreitti kulkee Tiihalan ja Sahalahden suunnalla, mukaillen aiempien vuosien reittiä. Juoksureitti on todella nopea ja tasainen. Pääosa siitä kulkee Kirkkoharjun pohjoispuolella kulkevaa kevyenliikenteen väylää. Toisella puolella tietä avautuu Sorolan upeat peltomaisemat, valottaa Hillo.

Monen muun triathlontapahtuman tapaan liikennejärjestelyt aiheuttavat keskusta-alueelle pieniä haasteita, mutta Hillo lupaa että osallistujien turvallisuudesta ei tingitä ja liikenteenohjaajien määrään panostetaan. 

Kangasala City Triathlonissa kilpaillaan kahtena päivänä. Lauantaina 9. elokuuta kilpaillaan vain puolimatkalla ja sille otetaan mukaan vain 300 ilmoittautunutta. Sunnuntaina kilpaillaan lasten triathlonissa, Kokeile-sarjassa (250m + 10km + 2,5km), Kunto-sarjassa (500m + 15km + 4km) ja perusmatkalla.

– Huomioimme luonnollisesti elokuussa voimassa olevan viranomaisten tapahtumajärjestäjille suunnatun ohjeistuksen järjestelyissä. Tässä vaiheessa voi ainakin sanoa, että käytämme tapahtumassa niin sanottua rolling startia, sanoo Hillo. 

Ilmoittautuminen Kangasala City Triathloniin puolimatkalle aukeaa 1. kesäkuuta kello 12. Sunnuntain starttien ilmoittautuminen on jo auki. 

Swinrunia jo kesäkuussa

Simo Hillon myös Pikonlinna Swimrunin puuhamies. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa Kangasalan Pikonlinnassa lauantaina 27. kesäkuuta.

– Kannustan kaikkia rohkeasti kokeilemaan lajia. Juoksureitti kulkee Pikonlinnan alueella ja Santasaaressa. Uinti tapahtuu puhdasvetisessä Vesijärvessä ja reitti tulee olemaan hyvin valvottu, lupaa Hillo. 

Pikonlinna Swimrunissa on tarjolla kaksi matkaa. Kokeile SwimRunissa uintimatkaa kertyy yhteensä 750 metriä ja juoksua 3,9 kilometriä. Päämatkalla uintia on yhteensä 2100 metriä ja juoksua 10,5 kilometriä.

Tapahtumasivut:
Kangasala City Triathlon: https://www.kangasalatriathlon.fi/
Pikonlinna Swimrun: https://www.pedart.fi/pikonlinna-swimrun/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri