Kaikkea ei lykätä vuodella – Puruvesi SwimRun hakee osallistujia pika-aikataululla

Puruvesi SwimRun kutsuu nauttimaan Puruveden upesita maisemista. Kuva: Jarmo Artika

Puruvesi SwimRun kutsuu nauttimaan Puruveden upesita maisemista. Kuva: Jarmo Artika

Kesäkuu 2020 on liikuntatapahtumien osalta murheellista katsottavaa. Hyvin moni vuosittain järjestettävä tapahtuma on siirretty koronan takia ensi vuoteen.

Puruvesi SwimRun päätti kuitenkin toisin ja yrittää saada ilmoittautumisia nopealla aikataululla tapahtumaansa 27. kesäkuuta.

– Jouduimme odottamaan lopullista ohjeistusta koronaan liittyen kesäkuun alkuun asti. Yksi vaihtoehto oli luovuttaa tämän kesän osalta ja siirtää tapahtuma vuodella. Päätimme kuitenkin tehdä tapahtuman jo tänä kesänä, vaikka osallistujille jääkin vain vähän aikaa valmistautua, sanoo tapahtumajärjestäjä Matkailutila Naaranlahden Janne Hänninen.

Hänninen perustelee järjestämistä jo tänä kesänä sillä, että rajoitteiden vaivaaman kevään jälkeen moni kaipaa oikeaa tekemistä.

– Järvillä ja metsissä on tilaa pitää turvavälejä. Viranomaisten ohjeet sallivat tapahtumien järjestämisen. Tapahtuma tehdään, vaikka moni on voinut kevään jäljiltä ajautua ajattelemaan, että kesäkuussa ei tällaisiin tapahtumiin voi vielä osallistua.

Ensimmäinen Puruvesi SwimRun -tapahtuma vuosi sitten kokosi Punkaharjulle 34 osallistujaa Suomesta, Venäjältä ja Saksasta. Tänä vuonna ulkomailta ei ole tullut ilmoittautumisia.

Yksi tulevaan tapahtumaan ilmoittautuneista on Suomen nimekkäimpiin seikkailu- ja multisport-urheilijoihin kuuluva espoolainen Noora Pinola. Pinola on aiemmin osallistunut swimrun-tapahtumiin Etelä-Suomessa. Kansainvälisissä urheilutapahtumissa kiertävä Pinola jää tänä kesänä Suomeen.

– Nyt kun ei tarvitse lähteä ulkomaille, niin voi nauttia kotimaan paikoista, Pinola sanoo.

Janne Hänninen toivoo, että myös SwimRun-tapahtumia kokeilevat löytäisivät kirkkaudestaan kuuluisan Puruveden. Tapahtumassa lyhimmän reitin pituus on 12 kilometriä, josta kolmen kilometrin uinti on jaettu kymmenelle eri osuudelle.

– Luonto ja puhdas vesi saivat viime vuonna eniten kiitosta. Palautekyselyyn vastanneista 65 prosenttia antoi yleisarvosanaksi joko 9 tai 10, Hänninen sanoo.

Uinnin ja juoksun sopiva painotus sai sotkamolaisen Outi Hyppölän ilmoittautumaan tapahtumaan jo toista kertaa.

– Tykkään uimisesta. Useimmissa tapahtumissa uinnin osuus on pienempi kuin täällä. Kiva, että on tällainen vaihtoehto, jossa uintia on enemmän, Hyppölä sanoo.

Katso fiilistelyvideo viime vuodelta:

Tapahtumasivut: https://puruvesiswimrun.fi/


Artikkeli on julkaistu yhteistyössä tapahtumajärjestäjien kanssa

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri