Puruvesi Swimrun: Sami Naatula ja Tero Hyppölä voittivat uudella reittiennätyksellä

Puruvesi Swimrun kilpailtiin upeissa maisemissa. Kuva: Jarno Artika

Puruvesi Swimrun kilpailtiin upeissa maisemissa. Kuva: Jarno Artika

Sami Naatula ja Tero Hyppölä voittivat toista kertaa järjestetyn Puruvesi SwimRun -tapahtuman duo standard -sarjan reittiennätyksellä. Sanna Aalto voitti naisten ja Pekka Vehko miesten mono-yksilösarjan.

Toista kertaa järjestetty Puruvesi SwimRun -tapahtuma vietiin läpi erinomaisissa olosuhteissa.

– Tuuli pysyi aisoissa, ukonilmat eivät häirinneet ja lämpöä riitti sopivasti. Olosuhteet olivat niin hyvät kuin voi toivoa, sanoo tapahtumaa järjestävän Matkailutila Naaranlahden Janne Hänninen.

Uusia ja vanhoja voittajia

Lämpimän veden ansiosta järjestäjä poisti voimassa olleen märkäpukupakon, ja osallistujat saivat itse päättää, uivatko märkäpuvussa vai ilman.

Pisimmässä duo standard -parisarjassa voittoon etenivät Sami Naatula ja Tero Hyppölä. Viime vuonna yksilösarjassa keskinäisen voittokamppailun käyneet ja kaksi ensimmäistä sijaa vallanneet miehet ilmoittautuivat tälle vuodelle samaan joukkueeseen parisarjaan.

– Pelkäsin, kun oli luvattu seitsemääkin metriä sekunnissa (tuulta), että tuolla on hirveät aallot, mutta oli yllättävän tasaista. Ei varmaan koskaan vesi ole näin lämmintä kesäkuussa ollut. Olisi varmaan ilman pukuakin tarjennut, Tero Hyppölä sanoi maalissa.

Lyhimmässä cute-sarjassa naisten voiton vei Maija Tiainen ajalla 2:11:53. Miesten nopein samassa sarjassa oli Janne Kyllönen ajalla 2:04:18.

– Pakko myöntää, että maisemia en kauheasti ehtinyt katselemaan. Mutta vesi oli ihanan kirkasta ja reitti oli tosin hyvin merkitty – ei tarvinnut eksymisestä huolehtia. Maalissa oli ihan kaikkensa antanut fiilis, Maija Tiainen sanoi.

Tiukka kisa mono-sarjassa

Naisten mono-sarjassa käytiin poikkeuksellisen tiukka kamppailu. Noin 16 kilometrin reitillä naiset sijoittuivat lopulta kuuden minuutin sisälle. Voittajaksi kiristi Sanna Aalto kuuden sekunnin erolla ennen Noora Pinolaa. Eeva Ojala otti kolmannen sijan minuutti Pinolan perässä.

Ensimmäistä kertaa SwimRun-tapahtumaan osallistunut Pekka Vehko vei nimiinsä miesten mono-sarjan. Triathlonia ja polkujuoksua harrastanut Vehko oli tyytyväinen ennen kaikkea juoksuunsa.

– Ihan hyvin jaksoin. Vähän toki kädet väsyi – tuossa oli aika pitkiäkin uimapätkiä. Selällä ohitin parit luodot suoraan uimalla, mutta loppuun asti jaksoin. Etenkin juoksu sujui hyvin ja sain hyvin pidettyä kohtuullista vauhtia, Vehko sanoi.

Tapahtuman ajankohta muuttuu 2021

Ensi kesälle tapahtuman ajankohta siirtyy.

– Vuoden päästä tavataan viikkoa ennen juhannusta 19. kesäkuuta. Nyt keräämme palautteet osallistujilta ja lähdemme rakentamaan ensi kesän tapahtumaa. Toivotaan, että koronatilanne rauhoittuu ja osallistujat ulkomailtakin pääsevät nauttimaan Suomenkin oloissa poikkeuksellisen kirkkaista vesistä, Janne Hänninen sanoo.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri