Boman kolmas Barcelonassa

tiinaboman270512Tiina Boman sijoittui kolmanneksi ja Jarmo Hast kuudenneksi Barcelonassa käydyssä Half Challenge triathlonissa.


tiinaboman270512Tiina Boman maalissa. Kuva: HagPicsTiina Boman sijoittui kolmanneksi ja Jarmo Hast kuudenneksi Barcelonassa käydyssä Half Challenge triathlonissa.

Paluun kilparadoille tehnyt Boman jäi viime vuonna Tampereella euroopanmestaruuden voittaneelle tanskalaiselle Camilla Pedersenille noin seitsemän minuuttia.

- Meni niin hyvin kuin tällä harjoitustaustalla voi mennä. Pelkäsin sippausta juoksuosuudella, mutta sitä ei tullut. Taso ei ollut kilpailussa kovin mahdollinen vaikka viime kesän euroopanmestari paikalla olikin, kertoi Boman Hevoskuurille kilpailun jälkeen.

Bomanin jatko-ohjelma on vielä hiukan auki.

- Finntriathlon on tietenkin kalenterissa, mutta katsotaan josko kisaisin kesäkuulla puolimatkalla Tanskassa. Ohjelmassa on myös pirkan pyöräilyn 134 kilometriä hyvänä harjoituksena. Toivottavasti harjoittelu sujuu nousujohteisesti. Yksittäisiä hyviä treenejä on jo takana, kommentoi Boman.

Kuudenneksi sijoittunut Jarmo Hast käytti matkaan aikaa 3:56:46 jääden kilpailun voittaneelle saksaliselle Per Bittnerille reilut kuusi minuuttia.

- Jarmo veti hyvin, mutta viimeisellä vitosella tuli hyytyminen. Ilmeisesti tankkauksen kanssa oli jotain ongelmia. Merja Kiviranta puolestaan on kärsinyt lonkkaongelmista ja juoksut ovat jääneet vähiin viimeisen kolmen viikon aikana, välitti Boman muiden suomalaisten tunnelmia.

Challenge sarja on kilpaileva sarja Ironman sarjalle. Molemissa sarjoissa on sekä täydenmatkan, että puolenmatkan kilpailuja ympäri maailmaa. Euroopan triathlonliitto teki tänä vuonna sopimuksen Challenge sarjan kanssa ja näin liiton viralliset EM-kisat käydään Challenge sarjan Saksan kisojen yhteydessä.

Tulokset Challenge Barcelona puolimatkan triathlon 27.5.

Pro-naiset

1. Camilla Pedersen DEN 4:14:24
2. Lucy Gossage GBR 4:18:30
3. Tiina Boman Suomi 4:21:30
7. Merja Kiviranta Suomi 4:30:01

Pro-Miehet

1. Per Bittner GER 3:50:35
2. Stanislav Krylov FRA 3:53:45
3. Raul Amatrian Arraiza ESP 3:55:15
6. Jarmo Hast Suomi 3:56:45
21. Teemu Lemmettylä Suomi 4:09:48

Online-Tuloksia:
http://www.challenge-barcelona.es/online2012.html

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri