Finntriathlon osanottajaennätykseen

finntriathlon080612Tänä vuonna Joroisten teräsmieskisat eli Finntriathlon kilpaillaan jo 27. kerran. Kilpailijoiden keskuudessa legendan maineen saavuttanut tapahtuma kerää jälleen ennätysosanottajamäärän.

finntriathlon080612Kuva viime vuoden Finntriahlonista. Kuva: Hevoskuuri.fiTänä vuonna Joroisten teräsmieskisat eli Finntriathlon kilpaillaan jo 27. kerran. Kilpailijoiden keskuudessa legendan maineen saavuttanut tapahtuma kerää jälleen ennätysosanottajamäärän.

Lauantain 14.7 päämatkalle on ilmoittautunut jo huikeat 700 triatleettia ja kaikki sarjat huomioiden ilmoittautuneita on listoilla uskomattomat 900 nimeä. Ilmoittautumisaikaa on jäljellä vielä kuukauden verran ja kokonaisosanottajamäärän odotetaan kipuavan lähelle tavoitetta eli 1200 kilpailijaa. Triathlonin räjähdysmäinen kasvu maailmalla on nyt siis realisoitunut myös Suomessa.

Kilpailunjohtaja Jani Kuvaja on tyytyväinen osanottajamäärän valtaisaan kasvuun, mutta jatkossa on mietittävä tarkkaan kuinka paljon tapahtumaa on järkevää kasvattaa.

- Olemme saaneet yllättävän hyvin talkoolaisia tämän vuoden tapahtumaan ja se on osaltaan tapahtuman elinehto myös jatkossa. Tämän hetken visiona on se, että tapahtumaa kokonaisvaltaisesti kehittämällä saadaan osallistujamäärä vakiintumaan 1000 paremmalle puolen, jatkaa Kuvaja.

Ratamestari Mico Brotkinin mukaan kilpailujärjestelyt ovat hyvin aikataulussa vaikka tänäkään vuonna ei olla vältytty vastoinkäymisiltä.

- Alkuperäisiin reittisuunnitelmiin on jouduttu tekemään useampikin muutos erinäisten yhteensattumien vuoksi, mikä on sotkenut suunnitelmia ja aikatauluja. Sinänsä harmillista muuttaa aikatauluja vain muutamia viikkoja ennen kilpailua, mutta on pyrittävä ajattelemaan kilpailijalähtöisesti kilpailun kulkua ja turvallisuudesta emme voi tinkiä, Brotkin toteaa.

Tänä vuonna Finntriathlon-tapahtumaa on rakennettu teemalla "jokaiselle jotakin", mikä tulee näkymään ensiluokkaisten kilpailujärjestelyjen ohella mm. parantuneina ja laajentuneina oheispalveluina sekä tapahtuman päättävän iltatilaisuuden siirtämisellä kilpailukeskuksen ytimeen, Joroisten urheilukentälle 1000m2 telttaan.

Finntriathlon-tapahtuman markkinointipäällikkö Juuso Kutvonen myöntää epävakaan taloustilanteen tuoneen haasteita tapahtuman markkinointiin.

- Kiitämme jo tässä vaiheessa kaikkia tapahtuman tukijoita, sillä ilma yhteistyökumppaneiden panostusta tapahtuman järjestäminen olisi mahdotonta. Erityisesti matalankynnyksen joukkueviesteihin toivotaan vielä lisää kaveri- ja yritysporukoita ja kilpailupäivälle lämmintä ja tyyntä säätä, huikkaa Kutvonen.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri