Finntriathlon loppuunmyyty ennätysajassa

Finntriathlonin toimitusjohtajalla juuso Kutvosella on aihetta tyytyväisyyteen. Kuva: Hevoskuuri.fi

Finntriathlonin toimitusjohtajalla juuso Kutvosella on aihetta tyytyväisyyteen. Kuva: Hevoskuuri.fi

Yksi suomalaisen urheilukesän klassikoista Finntriathlon on huikeassa nosteessa. Tulevan kesän 30-vuotisjuhlakilpailu myytiin puolimatkan henkilökohtaisten sarjojen osalta loppuun reilussa kolmessa kuukaudessa. Kyseessä on tiedettävästi ennätys lajissaan. Puolimatkalle oli tarjolla 1000 paikkaa.

Tapahtuman ja lajin suosio on kasvanut räjähdysmaisesti viime vuosina. Finntriathlonin järjestelyissä oli välivuosi vuonna 2005. 2006 kisassa oli noin 150 kilpailijaa. Nyt juhlavuotena kaikki 1000 paikkaa myytiin täyteen puoli vuotta ennen kilpailua. Ilmoittautuminen muihin sarjoihin, kuten pika- ja lasten triathloniin sekä joukkuesarjoihin, jatkuu normaalisti. Kaikki sarjat huomioiden tapahtumaan
odotetaan 1500 kilpailijaa.

Huikea suosio yllätti myös järjestäjät ja tällä hetkellä mietinnässä onkin, onko määrää mahdollista ylipäätään enää kasvattaa. Vaihtoalueet ja pyöräilyreitti asettavat tällä hetkellä suurimmat paineet osanottajamäärän rajoittamiselle. Myös rajallinen majoituskapasiteetti aluella on haaste, vaikka se varsinaisesti ei estä tapahtuman kasvattamista. Peruutuspaikat pyritään täyttämään ennen kilpailua.

Kilpailuorganisaatio kartoittaa tällä hetkellä myös mahdollisuutta lisäpaikkojen käyttöönottoon. Tilanne näyttää sen suhteen kuitenkin melko ongelmalliselta, sillä kilpailijoiden turvallisuus on etusijalla.

Mahdollisia peruutus- ja lisäpaikkoja täytetään näillä näkymin touko-kesäkuussa. Joten toivosta kilpailuun pääsystä ei kannata vielä täysin luopua.

>>Tapahtumasivut

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri